TikTok-video van gemaskerde sluiper Rohnert Park verspreidt onwaarheden

0
12


Een virale TikTok-video van een gemaskerde sluipschutter, vastgelegd op de deurbelcamera’s van bewoners van Rohnert Park, veroorzaakte een stroom van telefoontjes naar de politie die zegt dat de video verkeerde informatie verspreidt.

De eerste bezorgdheid werd op 19 september geuit toen twee bewoners van de M-sectie meldden dat een gemaskerde persoon op hun deurbelcamera’s verscheen. De persoon leek verkleed als Captain Spaulding, een fictief horrorfilmpersonage.

De afdeling openbare veiligheid van Rohnert Park reageerde door een Nixle-bericht uit te brengen om bewoners te waarschuwen voor de waarnemingen, de patrouilles in de buurt te verhogen en het probleem te bespreken tijdens een livestream “Chat met de Chief”.

Al meer dan een maand houdt de politie vol dat er geen extra waarnemingen zijn geweest, geen aanwijzingen en dat de persoon geen misdaden heeft begaan waarvan ze op de hoogte zijn, zei Kevin Kilgore, plaatsvervangend hoofd van het Rohnert Park Department of Public Safety.

Ongeveer twee weken lang was het relatief rustig en de politie zegt het gebied in de gaten te houden.

Dat was totdat een TikTok-video viraal ging waarin werd beweerd dat een man willekeurige huizen in Rohnert Park binnenging, probeerde iemands deurbel te verwijderen, inbrak in een huis en naar iemand in zijn slaap keek.

Geüpload de dag nadat de M-sectie zich bij de politie meldt, de video heeft vanaf maandag 254,5K views en 784 reacties verzameld.

Op 19 oktober heeft de politie van Rohnert Park een Nixle-waarschuwing afgegeven als reactie op de virale video.

“We zijn op de hoogte gebracht dat een recente TikTok-video het publiek verkeerde informatie geeft over de gemaskerde sluipschutter die zich vermoedelijk in Rohnert Park en de omliggende gebieden bevindt”, zeiden ze. “Het is belangrijk voor de gemeenschap om te weten dat er in bijna een maand geen criminele activiteiten, aanwijzingen of extra waarnemingen zijn gemeld. Onze onderzoekseenheid blijft de zaken die verband houden met de oorspronkelijke waarnemingen zeer serieus nemen.”

Iemand in Rohnert Park meldde die nacht een indringer, maar onderzoek naar beide zaken leidde hen tot de conclusie dat het “afzonderlijke, niet-gerelateerde incidenten waren”, zei Kilgore.

Hij zei dat vanaf maandag de afzonderlijke inbraakverdachte niet is geïdentificeerd en dat er op dit moment geen verdere informatie over dat incident zal worden vrijgegeven.

“Elke keer als iemand over (de gemaskerde persoon) spreekt, moeten ze ervoor zorgen dat ze nauwkeurige, geverifieerde informatie hebben, zodat er geen voortzetting van verkeerde informatie is,” zei Kilgore. “We willen die persoon nog wel spreken, maar dat betekent niet dat er een strafbaar feit heeft plaatsgevonden.”

Een Facebook-gebruiker met dezelfde naam als de TikTok-gebruiker die de video heeft geüpload, reageerde niet op vragen van Press Democrat om commentaar.

Er waren maandagochtend geen updates of aanvullende waarnemingen van de gemaskerde man, bevestigden Rohnert Park-functionarissen.

U kunt Staff Writer Alana Minkler bereiken op 707-526-8511 of alana.minkler@pressdemocrat.com. Op Twitter @alana_minkler.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in