TikTok-video met zeldzame foto’s van zwangere koningin Elizabeth II gaat viraal

0
8


koningin zwanger

TikTok van The Queen Zwanger is viraal gegaanMat Groen – Getty Images

Ondanks dat ze samen met haar echtgenoot prins Philip vier kinderen op de wereld heeft gezet – koning Charles III, Anne the Princess Royal, prins Andrew en prins Edward – bestaan ​​er maar heel weinig foto’s van een zwangere koningin Elizabeth II. En wat betreft foto’s van de koningin met een zichtbare babybult? Vergeet het.

Maar het lijkt erop dat zelfs meer dan 50 jaar na haar laatste zwangerschap koninklijke liefhebbers nog steeds even nieuwsgierig zijn naar hoe de overleden koningin eruitzag toen ze in verwachting was – en een videocompilatie van foto’s, samengesteld door de koninklijke fan achter de @ spencer.royal-account op TikTok, is viraal gegaan en heeft meer dan 75.000 likes op het platform verzameld.

Geüpload met het onderschrift ‘Zeldzame foto’s van zwangere koningin Elizabeth II’ kreeg de video een geweldige reactie van geïntrigeerde kijkers, met een medegebruiker van sociale media die eronder schreef: ‘Het is gek dat ik haar al die tijd nog nooit zwanger heb gezien.’

En daar is een reden voor – hoewel we misschien allemaal gewend zijn om modernere royals, zoals prinses Diana, Meghan Markle en Kate Middleton hun taken te zien uitvoeren terwijl ze hoogzwanger waren, werd het in de jaren veertig, vijftig en 1960 toen de koningin in verwachting was.

Het was zelfs zo dat Buckingham Palace niet officieel zou aankondigen dat Hare Majesteit zwanger was, maar eerder het publiek op de hoogte zou brengen met een meer vage verklaring over hoe de koningin haar koninklijke taken een tijdje zou onderbreken. Dit zou dan natuurlijk later worden gevolgd door een geboortekaartje.

Volgens The New York Times, in 1948 – toen Hare Majesteit in verwachting was van haar eerste kind, Charles – gaf het paleis een bericht uit waarin stond: ‘Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Elizabeth zal na eind juni geen openbare afspraken meer maken.’ Vijf maanden later maakte de toekomstige koning zijn intrede in de wereld.

Gezien het feit dat dit toen de normale gang van zaken was, is het geen verrassing dat de koningin niet poseerde met haar pasgeborenen op de trappen buiten de Lindo Wing in Londen (haar kinderen werden ook allemaal afgeleverd in een van haar privéwoningen, in tegenstelling tot in een ziekenhuis), zoals een koninklijke traditie is geworden die in stand wordt gehouden door prinses Diana, Sarah, hertogin van York en Catherine, prinses van Wales.

Misschien vind je het ook leuk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in