donderdag, september 28, 2023
Home News TikTok verwijdert account van Andrew Tate

TikTok verwijdert account van Andrew Tate

0
99


Opmerking

In video’s die over het internet zijn verspreid, heeft Andrew Tate, een voormalige kickbokskampioen die zelfbenoemde goeroe voor mannenhulp werd, betoogd dat vrouwen het eigendom zijn van hun echtgenoten en “kinderen moeten krijgen, thuis moeten zitten, stil zijn en koffie moeten zetten”.

Hij heeft beweerd dat hij gezag nodig heeft over de vrouwen met wie hij uitgaat, en zei: “Je kunt niet verantwoordelijk zijn voor een hond als hij je niet gehoorzaamt.” Hij heeft gezegd dat hij een vrouw zou aanvallen die hem beschuldigde van bedrog en zichzelf omschreef als “absoluut een vrouwenhater”.

Zijn fans hebben hem de koning van giftige mannelijkheid genoemd.

De inhoud van Tate heeft zich deze zomer snel via sociale media verspreid, met miljoenen views en bezorgdheid geuit over de impact op jongens en jonge mannen die ermee te maken krijgen. Nadat hij de afgelopen maanden zijn populariteit zag stijgen, heeft hij opgeschept over zijn bereik.

Nu is Tate uitgesloten van TikTok, Facebook en Instagram.

In een verklaring aan The Washington Post zei een TikTok-vertegenwoordiger dat het account van Tate is verwijderd wegens schending van het beleid van het bedrijf dat “inhoud die een persoon of groep aanvalt, bedreigt, aanzet tot of aanzet tot geweld tegen of anderszins ontmenselijkt” op basis van kenmerken, waaronder seks, verbiedt. Meta zei dat het de officiële accounts van Tate op Facebook en Instagram had verwijderd, wijzend op beleid tegen gevaarlijke organisaties en individuen.

Tate, een 35-jarige in Amerika geboren, in Groot-Brittannië opgegroeide inwoner van Roemenië die een online ‘educatie- en coaching’-programma leidde genaamd Hustler’s University, reageerde zondag niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar.

Andere influencers op sociale media – samen met verschillende organisaties die overlevenden van seksueel geweld en huiselijk geweld ondersteunen – hadden opgeroepen om hem van sociale-mediaplatforms te verwijderen. Hope Not Hate, een in Groot-Brittannië gevestigde groep die een petitie lanceerde waarin werd opgeroepen om Tate te deplatformen, beschreef hem als gevaarlijk.

“Het effect dat Tate’s soort venijnige vrouwenhaat kan hebben op het jonge mannelijke publiek is zeer zorgwekkend,” zei Hope Not Hate. “Zijn inhoud wordt alom geprezen door zijn fans omdat hij de ’traditionele mannelijkheid’ heeft teruggebracht. We weten echter ook dat vrouwenhaat een toegangspoort kan zijn tot andere extreme en discriminerende opvattingen.”

De groep merkte op dat Daily Beast meldde dat het huis van Tate in Roemenië in april werd overvallen als onderdeel van een onderzoek naar mensenhandel. Er zijn geen arrestaties verricht en Tate ontkent wangedrag.

Tate verwierf voor het eerst bekendheid in 2016, toen hij van de reality-tv-show ‘Big Brother’ werd afgetrapt, meldde de BBC, nadat een video opdook die leek te laten zien dat hij een vrouw sloeg. Het paar beweerde later dat zijn acties met wederzijdse toestemming waren. In 2017 wekte hij online furore nadat hij op Twitter had gepost dat vrouwen persoonlijke verantwoordelijkheid moeten nemen en zichzelf moeten beschermen tegen aanranding.

In de thread, gepost als reactie op de beschuldigingen van aanranding tegen Harvey Weinstein, schreef hij: “Als je jezelf in een positie brengt om verkracht te worden, moet je [bear] enige verantwoordelijkheid. Ik zeg niet dat het oké is dat je verkracht bent.” Twitter heeft zijn account als gevolg daarvan permanent opgeschort, meldt NBC News.

Tate had aanvankelijk een aanhang onder extreemrechtse kringen op sociale media, meldde NBC News. Hij dineerde in 2019 met Infowars-redacteur Paul Joseph Watson en “Pizzagate” samenzweringstheorie-propagator Jack Posobiec; Mike Cernovich, een andere eigenaar van complottheorieën, heeft hem een ​​vriend genoemd. Hij maakte verschillende optredens op Infowars.

Maar het is de afgelopen maanden dat Tate mainstream is geworden, terwijl video’s en podcast-interviews met hem populair werden op sociale media en hij klom in Google-zoekopdrachten. In augustus had hij meer dan 4 miljoen Instagram-volgers; video’s getagd met zijn naam waren naar verluidt 12,7 miljard keer bekeken.

Zijn plotselinge alomtegenwoordigheid gebeurde niet organisch, meldde de Guardian. Betalende leden van Hustler’s University kregen opdracht om sociale-mediaplatforms te bombarderen met zijn video’s, waarbij ze de meest controversiële video’s selecteerden om de betrokkenheid te vergroten bij wat experts aan de nieuwsuitzending beschreven als manipulatie van het algoritme. Onder de video’s die aan populariteit wonnen, was er een waarin hij zijn volgers adviseerde om vrouwen in de slaapkamer te “slaan, slaan, grijpen, stikken” en een andere waarin hij zei dat hij met 18- en 19-jarigen uitging omdat het gemakkelijker is om een ​​” afdruk” erop.

Veel van de video’s die kijkers op TikTok hebben getrokken, lijken te zijn gepost door volgers van Tate. Een TikTok-woordvoerder vertelde The Post: “Ons onderzoek naar deze inhoud is aan de gang en we blijven inbreukmakende accounts en video’s verwijderen die vrouwenhaat en ander haatdragend gedrag promoten.”

In reactie op kritiek op zijn opmerkingen zei Tate in een interview met NBC News dat hij een ‘online personage’ speelt en mannen coacht ‘om giftige mensen als geheel te vermijden’.

“Het heeft niets te maken” [with] haat voor vrouwen,” vertelde hij aan de outlet.

Toch veroorzaakte de invloed van Tate genoeg alarm dat een Instagram-account gericht op leraren in de klas een handleiding maakte om zijn opvattingen met studenten te bespreken. Groepen gericht op het helpen van overlevenden van huiselijk geweld voerden aan dat het toestaan ​​van zijn opmerkingen op sociale-mediaplatforms vrouwenhaat en geweld normaliseerde.

Zainab Gulamali, beleids- en public affairs-manager bij Women’s Aid in Groot-Brittannië, vertelde de Daily Mail: “Het maken van denigrerende opmerkingen en video’s over het misbruiken van vrouwen is even gevaarlijk als onaanvaardbaar: dit normaliseert de vrouwenhatende en seksistische houding die aan alle geweld tegen vrouwen en meisjes.”

“Seksistische acties en taalgebruik die de ongelijkheid van vrouwen versterken, zijn te lang getolereerd”, voegde ze eraan toe. “Het is van vitaal belang dat we allemaal deze diepgewortelde vrouwenhatende houdingen uitdagen, die vrouwen normaliseren die emotioneel worden misbruikt, gekleineerd en gecontroleerd, evenals fysiek worden geschaad.”LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in