TikTok vertelt makers wanneer je hun video opslaat

0
10


Eerder dit jaar begon TikTok geselecteerde gebruikers op de hoogte te stellen wanneer iemand hun profiel had bekeken.

Eerder dit jaar begon TikTok geselecteerde gebruikers op de hoogte te stellen wanneer iemand hun profiel had bekeken.
Afbeelding: Ascannio (Shutterstock)

TikTok voelt als een social media gigant die alleen maar groter en groter wordt. Met zoveel mensen in de app kunnen slechte agenten gemakkelijk op het platform op de loer liggen, maar niet voor lang – TikTok zal gebruikers nu op de hoogte stellen wanneer je een van hun video’s opslaat.

De dagen van privé TikTok-surfen zouden voor onze ogen kunnen verdwijnen. De razend populaire app voor sociale media onderneemt stappen om u te laten weten wie er echt interactie heeft met uw berichten, aangezien het platform naar verluidt een functie uitrolt om u op de hoogte te stellen wanneer iemand uw video favoriet maakt. Volgens een rapport van mashable, wanneer u iemands video aan uw favorieten toevoegt of deze opslaat in een van uw collecties, wordt die gebruiker gepingd. Voorheen konden gebruikers zien hoe vaak hun video was opgeslagen, maar niet wie deze opsloeg. TikTok beantwoordde het verzoek van Gizmodo niet om commentaar te geven over wanneer de functie wijdverbreid zou worden uitgerold.

“We denken altijd na over manieren om waarde toe te voegen aan de gemeenschap en de TikTok-ervaring te verrijken, terwijl we doorgaan met het bouwen van een veilige plek die entertaint, creativiteit inspireert en cultuur stimuleert”, zei TikTok tegen Mashable. “Met Favorieten-meldingen verkennen we nieuwe methoden voor diepere betrokkenheid van de gemeenschap en analyses van videomakers.”

Deze nieuwe functie maakt schijnbaar deel uit van TikTok’s inspanningen om de app een beetje transparanter te maken door privé-op de loer te voorkomen. Eerder dit jaar begon TikTok gebruikers op de hoogte stellen die hun profiel hebben bezocht evenals het privé weergeven van de geschiedenis van de profielweergave. Gebruikers kunnen een uitgebreide lijst bekijken van iedereen die hun profiel in de afgelopen 30 dagen heeft bekeken. Deze lijst kan worden bekeken in je TikTok-inbox of door op het voetstappictogram op je profiel te tikken. Dit betekende dat je er niet langer een hekel aan kon hebben om iemands TikToks in vrede te bekijken.

TikTok heeft duidelijk zijn problemennet zo grote sociale-mediaplatforms doen dat meestal. Deze functies zijn echter schijnbaar onschuldige manieren om makers wat meer controle en transparantie te geven over hun voetafdruk in de app.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in