TikTok vertelt Europese gebruikers dat Chinese werknemers toegang hebben tot hun gegevens

0
9


TikTok heeft zijn Europese gebruikers zojuist verteld dat hun gegevens toegankelijk zijn voor werknemers in China. De Chinese app voor sociale media werkt momenteel zijn privacybeleid bij om toe te voegen dat zijn werknemers in landen, waaronder China, toegang hebben tot gegevens om de gebruikerservaring “consistent, plezierig en veilig” te houden.

Gebruikersgegevens van Europese TikTokers waren ook toegankelijk voor medewerkers in Brazilië, Canada, Israël, de VS en Singapore. Momenteel worden Europese gegevens opgeslagen in de VS en Singapore.

TikTok vertelt Europese gebruikers dat Chinese werknemers toegang hebben tot hun gegevens
Unsplash

Elaine Fox, TikTok’s hoofd privacy in Europa, werd geciteerd door The Guardian: “Op basis van een aangetoonde behoefte om hun werk te doen, onderworpen aan een reeks robuuste beveiligingscontroles en goedkeuringsprotocollen, en door middel van methoden die worden erkend onder de AVG [the EU’s general data protection regulation]geven we bepaalde werknemers binnen onze bedrijfsgroep in Brazilië, Canada, China, Israël, Japan, Maleisië, de Filippijnen, Singapore, Zuid-Korea en de Verenigde Staten externe toegang tot TikTok Europese gebruikersgegevens.”

Waarom TikTok-medewerkers toegang hebben tot gebruikersgegevens

Dergelijke gegevens kunnen worden gebruikt om de werking van het platform te controleren, inclusief de functies van het algoritme. Eerder erkende TikTok dat sommige van zijn gebruikersgegevens toegankelijk zijn voor werknemers van het moederbedrijf, ByteDance, in China.

Lees ook: Deze TikToker ontdekte dat zout je computers koel kan houden

TikTok vertelt Europese gebruikers dat Chinese werknemers toegang hebben tot hun gegevens
Unsplash

De chief executive officer van TikTok, Shou Zi Chew, zei in een brief aan de Republikeinse senatoren in juli dat een “smalle reeks niet-gevoelige” Amerikaanse gebruikersgegevens door buitenlandse werknemers kon worden gezien na goedkeuring van een in de VS gevestigd TikTok-beveiligingsteam. Bovendien voegde hij eraan toe dat geen van deze informatie werd gedeeld met de Chinese regering.

TikTok blijft verboden in India. De regering zei dat de stap was afgerond “om de gegevens en privacy van haar 1,3 miljard burgers te beschermen” en om een ​​einde te maken aan technologie die “de gegevens van gebruikers “stelde en heimelijk doorstuurde naar niet-geautoriseerde servers buiten India”.

TikTok vertelt Europese gebruikers dat Chinese werknemers toegang hebben tot hun gegevens
Unsplash

Lees ook: Leren van Big Tech: TikTok kan je volgen, zelfs als je de app niet hebt

Ondertussen heeft de Amerikaanse president Joe Biden het Amerikaanse handelsdepartement gevraagd om aanbevelingen te doen over hoe gegevens van Amerikanen kunnen worden beschermd tegen ‘buitenlandse tegenstanders’.

De Ierse waakhond (die EU-brede jurisdictie heeft) zei dat het een onderzoek is gestart naar “doorgifte door TikTok van persoonlijke gegevens van China”.

Wat vind jij van veiligheidsmaatregelen op TikTok? Laat het ons weten in de reacties hieronder. Fof meer in de wereld van technologie en wetenschapblijf lezen Indiatimes.com.

Referenties

Milmo, D. (2022, 2 november). TikTok vertelt Europese gebruikers dat hun personeel in China toegang krijgt tot hun gegevens. De Wachter. https://www.theguardian.com/technology/2022/nov/02/tiktok-tells-european-users-its-staff-in-china-get-access-to-their-data?CMP=Share_AndroidApp_Other

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in