TikTok versterkt de veiligheid van de gemeenschap door middel van het #SaferTogether-initiatief

0
6


De onvermoeibare inspanningen van TikTok om continu een veilige omgeving voor zijn gemeenschap te bouwen, is een zeer nadenkende toezegging die heeft geresulteerd in de lancering van de #SaferTogether-campagne, die werd aangekondigd tijdens een media-evenement in Lagos op donderdagavond 24 november 2022.

Met meer dan 1 miljard actieve gebruikers per maand blijft TikTok een entertainmentplatform dat zich toelegt op het stimuleren van creatievelingen. Geprezen om zijn innovatieve, diverse gemeenschap en de gezinsvriendelijke cultuur die het heeft omarmd, is een andere factor die heeft geleid tot de populariteit van het platform de nadrukkelijke focus op gebruikersbescherming en veiligheid.

TikTok lanceert veiligheidsinitiatief

Dit #SaferTogether-initiatief is de eerste veiligheidscampagne voor TikTok in Sub-Sahara Afrika. Het is bedoeld om makers, ouders, leraren en voogden kennis te laten maken met de veiligheidsfuncties van TikTok om een ​​positieve in-app-ervaring voor iedereen te garanderen.

Fortune Mgwili-Sibanda, directeur Public Policy & Government Relations bij TikTok in Afrika, bevestigt opnieuw dat gebruikersveiligheid de hoogste prioriteit heeft, aangezien het platform zich inzet voor het promoten van een veilige en gastvrije app-omgeving voor zijn gemeenschap.

“Met de toegenomen populariteit van TikTok in Nigeria en de komende regeringsverkiezingen, die doorgaans een enorme online aanwezigheid hebben, is dit een goed moment om het belang van online veiligheid te benadrukken.

Fortuin Mgwili-Sibanda

“TikTok blijft toegewijd aan het creëren van een veilige ruimte voor Nigeriaanse makers om te gedijen door verschillende tools en bedieningselementen aan te bieden om hun ervaring op het platform te helpen beheren. Deze campagne is een belofte die we hebben gedaan en die we nu waarmaken, aangezien we dit jaar regelmatig verschillende belanghebbenden hebben ingeschakeld om inzicht te krijgen in de behoefte van onze gemeenschap aan online veiligheid.”

“Dit is onze manier om tegen makers, ouders en voogden en de bredere gemeenschap van belanghebbenden te zeggen dat we doelbewust met de gemeenschap samenwerken om een ​​veilige ruimte te creëren en dat we ons inzetten om het samen beter te maken.”

Mgwili-Sibanda legt uit: “Onze in-app veiligheidsfuncties helpen gebruikers hun account, inhoud en privacy-instellingen te beheren, inclusief wie hun video’s kan zien, leuk vinden of erop kan reageren. We werken regelmatig samen met experts op het gebied van online beveiliging, welzijn en digitale geletterdheid, evenals experts op het gebied van gezinsveiligheid, om advies en middelen te geven aan onze gemeenschap”.

TikTok werkt samen met DSN om het veiligheidsbewustzijn te verbeteren

Bovendien kondigt het entertainmentplatform, als onderdeel van zijn toewijding om de veiligheid te waarborgen, met genoegen zijn samenwerking met het Data Scientists Network (DSN) aan. Deze organisatie is opgericht om het veiligheidsbewustzijn te ondersteunen en te stimuleren.

Via deze samenwerking zal DSN in-community-workshops houden met ouders, leerkrachten en voogden op scholen in Abuja en Lagos, om hen te onderwijzen en in staat te stellen de digitale wereld te begrijpen en hoe ze jongeren kunnen helpen online veilig te blijven.

Lees meer: ​​TikTok zet zich in voor het bouwen van een milieubewuste generatie

Dr. Olubayo Adekanmbi, oprichter en CEO van DSN, zei over de samenwerking: “De digitale wereld is onze nieuwe norm voor leren, betrokkenheid en socialisatie; vandaar dat de noodzaak om het veiliger te maken onze gedeelde verantwoordelijkheid is geworden. Als beoefenaars van digitaal onderwijs zijn we erg verheugd om de nieuwe veiligheidsfuncties van TikTok te promoten en hoe ze digitaal welzijn en de veiligheid van elk kind online garanderen”.

Bij TikTok is er een gecentraliseerde locatie voor veiligheidsupdates, het Safety Center en de Guardian’s Guide genaamd, die bijgewerkte bronnen aan de gemeenschap biedt. Deze middelen zijn ook beschikbaar voor ouders en verzorgers.

TikTok-makers en -gebruikers worden aangemoedigd om het Veiligheidscentrum te bezoeken om op de hoogte te blijven van de nieuwste TikTok-veiligheidsinitiatieven. Daarnaast organiseert TikTok op vrijdag 25 november ook een TikTok for Peace Live, om de realiteit van internet verder uit te leggen en hoe gemeenschappen online veiligheidsbewustzijn kunnen stimuleren.

De sessie wordt gehost door de bekende Nigeriaanse contentmaker, acteur en visagist Tijani Aboh Alexander (i_am_tjan). De heer Lanre Olagunju, Fact-checker Editor bij The Cable, Babatope Falade-Onikoyi, Managing Partner bij Onikoyi Consulting, en Dr. Olubayo Adekanmbi, oprichter en CEO van DSN, zullen dit complexe onderwerp ontleden.


Klik op als u in onze Entrepreneur Spotlight wilt verschijnen hier om uw startup-verhaal met ons te delen.
LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in