TikTok verhoogt de push van verbonden tv

0
86


De afgelopen vier jaar heeft het socialemediaplatform ernaar gestreefd “TikTok op elk scherm in het universum te krijgen”, las een LinkedIn-bericht van Isaac Bess, TikTok’s wereldwijde hoofd van distributiepartnerschappen, en voegde eraan toe dat het bedrijf “de meeste van hen kreeg, alleen nog een paar te gaan.”

TikTok – nu met meer dan 1 miljard maandelijkse actieve gebruikers – is al begonnen zijn weg te vinden in de CTV-ruimte, met apps op Fire TV, Vizio, Google TV en Samsung. Het lijkt erop dat het zijn explosieve groei in korte-vorm entertainment naar huiskamerschermen wil brengen.

Evenzo wil YouTube ook uitbreiden naar de CTV-ruimte. Volgens een recent rapport van Protocol toonde het Google-platform tijdens een recent intern partnerevenement wat leek op een CTV-geïntegreerde interface voor zijn YouTube Shorts-inhoud. Het evenement plaagde ook een grotere smart TV-integratie voor YouTube’s muziekstreamingplatform en nieuwe multi-stream-mogelijkheden voor YouTube TV, waardoor een volledige suite werd gecreëerd om te concurreren met meerdere facetten van de digitale entertainmentmarkt.

De vacatures van TikTok en de uitgebreide CTV-functionaliteit van YouTube weerspiegelen de inspanningen om het succes van korte video van mobiele naar tv-schermen te repliceren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in