TikTok verenigt technische facties ertegen

0
105


TikTok is erin geslaagd om iedereen in technologie op dezelfde pagina te krijgen, waar ze ook staan ​​over regelgeving, antitrust en alle andere controverses die in de industrie woeden.

Het nieuws sturen: Hoewel TikTok niet officieel aanwezig was op de Code Conference, was het bedrijf in Chinese handen deze week het gesprek van de jaarlijkse bijeenkomst van tech-wereldnotabelen – en diende als de folie bij uitstek voor een parade van technische executives, experts en zelfs enkele overheidsfunctionarissen.

Waarom het uitmaakt: De sociale app voor korte video groeit terwijl andere reuzen traag zijn en is een doelwit geworden voor reuzen uit Silicon Valley die zich zorgen maken over het verliezen van gebruikers en ook voor insiders van Beltway die vrezen dat de banden van het bedrijf met Peking de nationale veiligheid zullen ondermijnen.

Wees slim: Het is niet wat TikTok vandaag doet waar mensen zich het meest zorgen over maken, maar wat het zou kunnen doen met miljoenen gebruikers, veel van hen jonge mensen, en een krachtig algoritme dat perfect afgestemd lijkt om hun harten en geesten te bereiken.

  • Het nachtmerriescenario stelt zich voor dat China de site gebruikt om actief verkeerde informatie te verspreiden, onenigheid te zaaien of anderszins te proberen een wereld van gebruikers te manipuleren die TikTok zo goed heeft leren kennen.

Bij Code, Google-CEO Sundar Pichai noemde TikTok zowel als een groeiende rivaal van YouTube, eigendom van Google, en als bewijs dat de concurrentie springlevend is.

“Het ding over technologie zijn, concurrentie komt uit het niets”, zei Pichai. “Niemand van ons had het drie jaar geleden over TikTok.”

Wat ze zeggen: “Er zijn tot nu toe twee grote thema’s geweest” bij Code, vertelde auteur en podcast-host Scott Galloway aan de conferentiegangers: “De eerste is Tik, de tweede is Tok.”

  • Galloway, die elke kans aangreep om de gevaren van TikTok te benoemen, was de scherpste criticus die opriep om het te verbieden, maar anderen deden graag mee.

Snap CEO Evan Spiegel bood de meest gedetailleerde kijk op de groei van TikTok, wijzend op enorme bedragen die het Chinese moederbedrijf ByteDance besteedde aan het verwerven van makers en klanten om een ​​weinig bekende app om te vormen tot een wereldwijd fenomeen.

  • “Geen enkele startup kon het zich veroorloven om miljarden en miljarden en miljarden dollars te investeren in gebruikersacquisitie zoals dat over de hele wereld”, zei Spiegel. “Het was geen door innovatie geleide strategie.”

Sen. Amy Klobuchar (D-Minn.), wiens antitrustwet specifiek gericht is op grote technologiebedrijven en die in het verleden TikTok niet schuwde, zei dat haar voorgestelde antitrustwet TikTok zou dekken als het bedrijf groot genoeg wordt.

Alleen Apple-CEO Tim Cook terughoudend om het bedrijf te bashen. “Ik ben geen TikTok-expert”, zei hij tegen de menigte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in