Tiktok verboden in de geboorteplaats van Boeddha en andere toeristische hotspots in Nepal

0
64


Nepalese toeristische hotspots hebben TikTok verboden in een poging om storende ‘selfie-menigten’ te verspreiden en wat rust op heilige plaatsen te herstellen.

Hoewel video’s op de populaire app slechts 15 seconden kunnen duren, hebben te veel bezoekers de neiging gehad om te poseren en te dansen voor religieuze attracties zoals Kathmandu’s prachtige Boudhanath Stupa.

Ook staan ​​er ‘Geen TikTok’-borden bij de boeddhistisch bedevaartsoord Lumbini, Ram Janaki-tempel in Janakpur en Gadhimai-tempel in Bara in de afgelopen maanden.

“TikTok maken door luide muziek te spelen, veroorzaakt overlast voor pelgrims van over de hele wereld die naar de geboorteplaats van Gautama Boeddha komen”, zegt Sanuraj Shakya, een woordvoerder van de Lumbini Development Trust die de heiligdommen in Lumbini beheert.

“We hebben het maken van TikTok verboden in en rond de heilige tuin, waar de belangrijkste tempels zich bevinden”, vertelde hij aan de technische nieuwssite Rest van de Wereld.

Waar anders in Nepal is populair bij TikTokers?

Rapporten suggereren dat veel van de TikTok toerisme is binnenlands.

Nepalese burgers brachten lange stukken van 2020 door en (voor degenen die in de Kathmandu-vallei wonen) 2021 in lockdown tijdens de COVID pandemie.

De ster van Tiktok was wereldwijd aan een opmars bezig, maar toen er uren binnen zaten, maakten jongere generaties in Nepal massaal gebruik van het video-uitwisselingsplatform.

Volgens een landelijk onderzoek dit jaar is het aantal respondenten met internettoegang dat aangaf TikTok te gebruiken in slechts twee jaar tijd gestegen van 3 naar meer dan 55 procent.

Toen de lockdowns eenmaal waren opgeheven, richtten mensen hun pijlen op de Himalaya natie’s meest schilderachtige locaties.

En het zijn niet alleen religieuze en historische plaatsen interesse dat trok de aandacht van tiktokers. Agrarische velden in het zuiden werden ook beschouwd als een goede achtergrond voor sommige makers van inhoud – tot ongenoegen van boeren.

“Kijk, ze lopen hier, ze vernietigen alles, ze vertrappen mijn rijstscheuten”, zegt boer Jayaram Thapa.

‘Wat zou ik ze kunnen vertellen? Ik zeg dat ze moeten stoppen, niet om mijn velden te beschadigen, maar ze dansen. Ze zeggen me dat ze niets verkeerd doen.”

Tiktokers hebben zelfs de schuld gekregen van files nadat ze massaal naar een straat in Kathmandu kwamen die versierd was met kleurrijke paraplu’s, ontworpen om toeristen te verleiden na de COVID-inzinking.

Vorig jaar installeerde het directiecomité van Boudhanath – waar pelgrims met de klok mee lopen onder de beschermende ogen van Boeddha – CCTV-camera’s om influencers af te weren. In maart 2021 werden ook beveiligers ingeschakeld om de regels te handhaven.

Bekijk de video hierboven om meer te zien van de toeristische sites van Nepal die TikTok verbieden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in