TikTok verbiedt Medieval Times Union-account na klacht over handelsmerk

0
60


Erin Zapcic werd zaterdagochtend wakker met enkele ongewenste meldingen op sociale media.

Zapcic, een acteur die een koningin speelt in Medieval Times in Buena Park, Californië, helpt ook bij het runnen van Facebook- en TikTok-accounts voor de nieuwe vakbond die arbeiders in haar kasteel vertegenwoordigt. De melding van Facebook betrof een post van de vakbondsaccount waarin de beroemde diner-theaterketen werd opgeroepen om een ​​leefbaar loon te betalen.

“Uw bericht is gemeld wegens inbreuk op het handelsmerk”, luidde het, volgens een screenshot dat Zapcic deelde met HuffPost. “Niemand anders kan je post zien. Het werd gemeld door Perico Montaner.”

Perico Montaner is de CEO van Medieval Times.

Het nieuws was nog erger op TikTok.

“Account verbannen”, luidt een melding van het socialemediaplatform, volgens een screenshot. “Je account is verbannen vanwege het schenden van het Intellectuele Eigendomsbeleid van TikTok.”

Een woordvoerder van Facebook-moederbedrijf Meta zei dat de post van de vakbond ten onrechte was verwijderd en later hersteld. Het bedrijf weigerde verder commentaar te geven, daarbij verwijzend naar geschillen tussen Medieval Times en de vakbond.

TikTok reageerde maandag niet op de vragen van HuffPost over het verbannen van het account van de vakbond. Het is niet duidelijk of de klacht bij TikTok voortkwam uit de naam van het account – @Mtunitedca, een verwijzing naar de vakbond Medieval Times Performers United en zijn onderhandelingseenheid in het kasteel in Californië – of uit de inhoud van de berichten. Het beleid van TikTok dekt “auteursrechten, handelsmerken of andere intellectuele eigendomsrechten”.

Het bericht dat Zapcic van TikTok ontving over het verbannen van een vakbondsaccount.
Het bericht dat Zapcic van TikTok ontving over het verbannen van een vakbondsaccount.

Foto met dank aan Erin Zapcic

Zapcic zei dat de accounts geen klachten hadden opgeleverd totdat een recente TikTok-video enige aandacht kreeg. De vakbond had supporters aangemoedigd om naar het Instagram-account van Medieval Times te gaan en het bedrijf te vertellen wat ze ervan vinden.

“Niets was een probleem geweest totdat we ineens 30 opmerkingen hadden [a company] bericht met de tekst: ‘Waarom betaal je je acteurs niet beter?’” zei Zapcic.

Medieval Times reageerde niet op de vraag via e-mail of het bedrijf klachten had ingediend bij de socialemediaplatforms.

Als dat zo is, zouden die klachten in overeenstemming zijn met een rechtszaak die het bedrijf in oktober heeft aangespannen tegen de arbeidersvakbond – de American Guild of Variety Artists, een dochteronderneming van de vakbondsfederatie AFL-CIO – vermeende merkinbreuk.

AGVA en de arbeiders noemden hun vakbond Medieval Times Performers United omdat ze artiesten zijn die bij Medieval Times werken. Het bedrijf zei in zijn rechtszaak dat de vakbond “consumentenverwarring” had gecreëerd door in haar naam te verwijzen naar Medieval Times en door beelden met een Middeleeuws thema te gebruiken.

“De elementen in het Medieval Times Performers-logo (dwz kasteel, zwaarden, tekst in oude scriptstijl) lijken allemaal op elementen van de branding van Medieval Times en het decor met een middeleeuws thema, die duidelijk bedoeld zijn om het unieke imago van Medieval Times op te roepen,” de zei het bedrijf in zijn rechtszaak.

De vakbond noemde de rechtszaak “lichtzinnig” en diende een aanklacht wegens oneerlijke arbeidspraktijken in tegen het bedrijf vanwege de klacht, waarbij ze zei dat het bedoeld is om werknemers te intimideren en te voorkomen dat ze zich uitspreken door middel van een impliciete dreiging van rechtszaken.

“Dit is ronduit flagrant en schept een gevaarlijk precedent voor vakbonden en het organiseren van campagnes in de toekomst.”

– Erin Zapcic, koningin van de Medieval Times en lid van het vakbondscomité

Elders hebben andere nieuwe vakbonden op dezelfde manier naar hun werkgever verwezen in hun naam – Starbucks Workers United, Amazon Labour Union en Trader Joe’s United, om er maar een paar te noemen – maar Medieval Times lijkt het enige bedrijf te zijn dat er een rechtszaak over heeft aangespannen.

Zapcic zei dat ze gelooft dat het bedrijf nu zijn handelsmerkoorlog naar sociale media heeft gevoerd. Klagen bij TikTok en Facebook zou meer zijn dan kleinzielig, zei ze.

“Dit is volkomen flagrant en schept een gevaarlijk precedent voor vakbonden en het organiseren van campagnes in de toekomst”, vertelde Zapcic aan HuffPost. “Dit kan iedereen overkomen.”

De strijd om de naam van de vakbond maakt deel uit van een breder arbeidsconflict bij het in Texas gevestigde bedrijf, dat negen Amerikaanse kastelen en één in Canada heeft. Werknemers hebben het bedrijf onder druk gezet om de lonen te verhogen – veel werknemers beginnen dicht bij het minimumloon, vaak ondanks dat ze getrainde acteurs en muzikanten zijn – en om de veiligheidsproblemen in de kastelen aan te pakken, inclusief het beheersen van mensenmassa’s.

De arbeiders van het kasteel in New Jersey van Medieval Times waren vorig jaar de eersten die zich verenigden in een vakbond, al snel gevolgd door de arbeiders in Californië, ondanks de tegenstand van het bedrijf. Medieval Times huurde een anti-vakbondsadviseur in New Jersey in die toespraken hield voor arbeiders daar voor een bedrag van $ 3.200 per dag.

De vakbondscampagne heeft gezorgd voor veel voer op sociale media, waar supporters de grappen en woordspelingen niet lijken te kunnen weerstaan. (“De boeren komen in opstand”, enz.)

Het gemarkeerde Facebook-bericht van de vakbond was meegelift op een bericht van een bedrijfsaccount voor het Buena Park-kasteel dat de ‘ontzagwekkende rijkunst’ van castleden vierde. Op de foto was een acteur uit Medieval Times te zien die op een Andalusiër reed. “Onze paarden en cast zijn zo getalenteerd”, luidde de post van het bedrijf.

“Waardeer de shout-out”, schreef het vakbondsaccount als reactie, waarbij het bedrijf werd getagd. “Hoe zit het met ons een leefbaar loon te betalen?”

De banmelding van TikTok nodigde Zapcic uit om een ​​beroepsprocedure op het platform te starten. Ze zei dat vakbondsleden met hun advocaten zullen bespreken hoe verder te gaan. Voorlopig, als een TikTok-gebruiker de pagina van de vakbond probeert te bezoeken, zien ze een bericht met de melding “Kon dit account niet vinden”.

Zapcic zei dat het TikTok-account tot nu toe het meest succesvolle account van de vakbond op sociale media was. Werknemers lanceerden het in december en wisten binnen enkele weken meer dan 8.000 volgers te krijgen. Ze zei dat het een cruciale manier was om het standpunt van de vakbond onder de aandacht te brengen bij supporters en klanten van Medieval Times, terwijl werknemers proberen over hun contract te onderhandelen.

“TikTok was ons sterkste, meest gepassioneerde publiek”, zei ze.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in