TikTok verbannen van officiële apparaten beheerd door House

0
17


De hoogste administratieve ambtenaar van het huis verbood TikTok deze week van alle mobiele apparaten die het lichaam beheert, voordat de federale overheid zich bij een groeiend aantal staten voegde om werknemers te verbieden de app op hun door de overheid uitgegeven telefoons te hebben.

Meerdere nieuwsuitzendingen meldden dat Catherine Szpindor, het hoofd van het kantoor dat verantwoordelijk is voor het verlenen van administratieve, technische en operationele assistentie aan House-leden, officieren en personeel, dinsdag een memo heeft gestuurd naar alle House-wetgevers en -personeel waarin staat dat de app wordt beschouwd als “hoog risico”. “vanwege meerdere beveiligingsproblemen.

“Huispersoneel mag de TikTok-app NIET downloaden op mobiele apparaten van House”, aldus de memo, aldus NBC. “Als u de TikTok-app op uw mobiele apparaat van House heeft, wordt er contact met u opgenomen om deze te verwijderen.”

Met de verhuizing sloot het Huis zich aan bij meer dan een dozijn staten en verschillende federale agentschappen die eerder actie hadden ondernomen om de app op overheidsapparaten te verbieden.

The Hill heeft contact opgenomen met het kantoor van Szpindor voor bevestiging.

Een verbod op de app op alle apparaten, uitgevaardigd door de federale overheid, zal van kracht worden na de ondertekening door president Biden van het omnibusoverheidsfinancieringspakket van $ 1,7 biljoen. Een wetsvoorstel om het verbod uit te vaardigen werd in het pakket opgenomen nadat de Senaat het unaniem had goedgekeurd en House Speaker Nancy Pelosi (D-Calif.) had aangegeven het te steunen.

TikTok is eigendom van een in China gevestigd bedrijf, ByteDance, en sommige wetgevers en functionarissen hebben hun bezorgdheid geuit over de beveiligingsmaatregelen van de app en het potentieel voor het delen van gegevens met de Chinese overheid.

The Hill heeft contact opgenomen met TikTok voor commentaar.

Een woordvoerder van TikTok zei eerder in reactie op staten die de app op overheidsapparaten verbieden, dat het bedrijf teleurgesteld is over de acties en benadrukte dat het “categorisch onjuist” is dat gebruikersgegevens zouden worden gedeeld met de Chinese overheid. Ze zeiden ook dat het bedrijf samenwerkt met de federale overheid om het gegevensbeschermingsbeleid te verbeteren.

Het social media platform is de afgelopen jaren enorm populair geworden, vooral onder jongeren, en heeft meer dan 85 miljoen gebruikers in de Verenigde Staten.

In de memo van Szpindor staat dat iedereen met TikTok op zijn apparaat zou worden gecontacteerd over het verwijderen ervan en dat toekomstige downloads van de app verboden zijn, meldde Reuters.

Een paar wetgevers hebben eerder deze maand ook wetgeving ingevoerd om de app landelijk te verbieden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in