TikTok van een inwoner van Ohio over de Indiaanse cultuur

0
120


TROY, Ohio – Zane Lerma-Switzer hoorde drie jaar geleden van zijn Indiaanse afkomst aan zijn vaders kant en sindsdien deelt en onderricht de 20-jarige anderen op het populaire sociale mediaplatform TikTok.

“We zijn afstammelingen van de Azteken”, zei Zane Lerma-Switzer, een… TikTok ster uit Troje. “Mijn voorouders hebben de stad in Tenochtitlan in Mexico gebouwd.”


Wat je moet weten

  • Zane Lerma-Switzer hoorde drie jaar geleden van zijn Indiaanse afkomst aan zijn vaders kant
  • De 20-jarige deelt en onderricht anderen op het populaire sociale mediaplatform TikTok
  • Lerma-Switzer heeft momenteel 143.000 volgers en 3,6 miljoen likes op TikTok
  • Hoewel hij hoopt door te gaan met het creëren van inhoud en het opleiden van anderen, heeft hij de ambitie om ooit naar school te gaan om apotheker te worden

Toen Lerma-Switzer hoorde van zijn Indiaanse afkomst, wekte dat eindeloze nieuwsgierigheid en inspireerde hem om anderen les te geven op TikTok.

“Het kwam gewoon in me op. Ik vroeg een van mijn klasgenoten of ze de inheemse stammen in Ohio kenden. Ze zeiden nee,” zei Lerma-Switzer. “We onderwijzen helemaal geen inheemse geschiedenis op scholen. En dat frustreerde me echt. Vanaf dat moment tot nu toe is het mijn visie geweest om mensen op te leiden.”

Tientallen video’s later is de 20-jarige afgestudeerde Troy High School viraal gegaan.

Lerma-Switzer heeft momenteel 143.000 volgers en 3,6 miljoen likes op TikTok.

“In geen miljoen jaar had ik verwacht dat het zo ver zou komen”, zei Lerma-Switzer. “Ik was gewoon weggeblazen omdat ik gewoon deze kleine jongen uit Ohio ben, en TikTok wil me op hun profiel laten zien, alleen voor gewoon mensen opleiden.”

Lerma-Switzer zei dat zijn moeder en grootmoeder allebei een kick krijgen van zijn TikTok-faam.

Hoewel hij hoopt door te gaan met het creëren van inhoud en het opleiden van anderen, heeft hij de ambitie om ooit naar school te gaan om apotheker te worden.

Lerma-Switzer zegt met de steun van familie en vrienden dat hij ook hoopvol is dat zijn andere zijproject uiteindelijk het daglicht zal zien.

“Sinds ongeveer een jaar schrijf ik een geschiedenisboek over de dingen die ik heb ontdekt,” zei Lerma-Switzer. “Hopelijk kan ik het binnenkort in de toekomst publiceren, want ik denk dat dat zo’n geweldig release voor niet alleen mij en indianen, maar voor iedereen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in