TikTok van Drag Race Queen opgeschort na imitatie van George Santos

0
16


  • Jan Sport van “RuPaul’s Drag Race” had haar TikTok-account geschorst.
  • Ze zei dat ze was buitengesloten nadat ze een video had gepost waarin ze zich voordeed als de drag-personage van George Santos.
  • Er zijn meer dan tien jaar geleden foto’s en video’s opgedoken van de nu congreslid gekleed in drag.

Toen eerder deze maand foto’s en video’s verschenen van Rep. George Santos die blijkbaar gekleed was in drag, werd Jan Sport overspoeld met berichten van fans die haar vertelden dat ze een dubbelganger had.

De ‘RuPaul’s Drag Race’-ster, die ook Jan heet, wist aanvankelijk niet waar iedereen het over had. Maar na het bekijken van de foto’s van Kitara Ravache, Santos’ gerapporteerde drag persona, wist Jan wat ze moest doen.

Op zaterdag deed ze een pruik, een rode jurk en wat sieraden aan en besteedde ze vijf minuten aan haar make-up, voordat ze een video opnam waarin ze zich voordeed als Santos als Kitara Ravache voor haar 294.000 TikTok-volgers.

“We hebben het in één keer gedaan,” vertelde Jan aan Insider. “Mijn haar zat helemaal in de war en ik dacht dat dit niet perfecter had kunnen gaan als ik het echt had geprobeerd.”

Aanvankelijk werd de video goed ontvangen, met positieve reacties van mede-dragqueens, meer dan 400.000 views op TikTok en 75.000 likes op Instagram.

Maar ze zei dat nadat de video viraal ging, haar TikTok-account was opgeschort.

“Ik heb het gevoel dat mensen me willen pakken vanwege deze video”, zei ze. “Ze proberen onze stemmen het zwijgen op te leggen.”

Het account werd woensdag beoordeeld op activiteiten voor volwassenen en op het moment van rapporteren bleef het vergrendeld, zei Jan.

Geen van de video’s op haar account lijkt te passen bij de karakterisering van volwassen activiteiten.

Insider nam contact op met TikTok, die zei de zaak te zullen onderzoeken.

Jan zei dat haar hypothese is dat de video haar mogelijk onder de aandacht heeft gebracht van anti-slepende conservatieven, die haar account massaal rapporteerden voor volwassen activiteiten.

“Mensen proberen vergelijkingen te maken over drag queens die dingen seksualiseren”, zei ze, verwijzend naar rechtse gespreksonderwerpen die beweren dat drag queens hersenspoelen en kinderen verzorgen.

In de hele VS proberen Republikeinse wetgevers nieuwe anti-sleepwetten in te voeren.

Jan trad op in “A Drag Queen Christmas” – een show waarvan de gouverneur van Florida, Ron DeSantis, beweerde dat deze “seksueel expliciet” was en op de markt werd gebracht voor kinderen, en die te maken heeft gehad met meerdere anti-drag-demonstranten.

DeSantis’ opmerkingen over de dragshow kwamen kort nadat hij een wet op seksuele identiteit en gendereducatie had ondertekend, die critici de “Don’t Say Gay” hebben genoemd.

Santos heeft zijn steun uitgesproken voor het wetsvoorstel.

Jan zei dat dit, gezien Santos’ verleden als dragqueen, naar hypocrisie riekt. “Het feit dat ze daaraan kan deelnemen en zich er vervolgens tegen kan wapenen, vind ik heel gevaarlijk.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in