TikTok van chiropractor die 6 dagen oude baby behandelt met massageapparaat verdeelt internet

0
22


Een luchtige video van een chiropractor die een pasgeboren baby behandelt, heeft de meningen verdeeld over TikTok, met kijkers verdeeld over de veiligheid van het kind.

Chiropractoren staan ​​grotendeels bekend om het uitvoeren van intense behandelingen die de ruggengraat kraken, wat weliswaar niet iets is dat je normaal gesproken zou associëren met een klein bundeltje vreugde.

De clip, gepost door de ProHealthChiropractic-kliniek in Texas en getiteld “gewoon een normale dag hier op het chiropractische kantoor”, toont een ontspannen ogende beoefenaar die een massageapparaat op de baby gebruikt.

“Reeds op 6 dagen oud kreeg Carter zijn eerste aanpassing en vond het geweldig”, zegt het bijschrift en, toegegeven, het kind lijkt niet in enige nood.

Meld u aan voor onze gratis wekelijkse Indy100-nieuwsbrief

De 12 seconden durende video zorgde echter al snel voor controverse, met meer dan 1,2 miljoen views en bijna 120.000 likes sinds hij in juli op TikTok werd geplaatst.

@prohealthchiropractic

Op 6 dagen oud kreeg Carter zijn eerste aanpassing en vond het geweldig🤩💚💙 #newborn #pediatricchiropractor #lovingit #babyadjustment

Bezorgde commentatoren waren onder meer een kinderarts, die erop stond dat “baby’s NOOIT zulke spinale aanpassingen nodig hebben”, en een van de respondenten zei: “Dat was mijn gedachte – ze zijn gewoon zo… papperig, zo jong.”

Anderen waren er echter snel bij om het gebruik van chiropractische therapie bij jonge kinderen te verdedigen, en drongen erop aan dat behandelingen kunnen worden gebruikt om koliek en reflux te verlichten, evenals problemen met de uitlijning die tijdens het geboorteproces worden veroorzaakt.

Men schreef: “Mijn zus had een ontwrichte schouder toen ze werd geboren en [a] pijnlijke nek. Chiro heeft er zeker voor gezorgd meneer. Ze hebben die scheuren niet nodig, maar het is [helpful].”

Een ander merkte op: “Mijn dochter ging naar de chiropractor voordat ze 1 was en het hielp haar enorm met zitten en haar houding.”

De beoefenaar in de clip, dr. Dustin Judd, reageerde op het debat in een vervolg TikTok en bood wat context aan de video.

@prohealthchiropractic

Snelle reactie op de laatste video.. had helemaal niet gedacht dat het VIRAL zou gaan 🤩 eigenlijk wist Dr. Judd niet dat het werd opgenomen, maar hier zijn we dan! En we gebruiken dit platform om bewust te worden van en voorlichting te geven over ECHTE chiropractische zorg. zelfs PEDIATRISCHE CHIROPRACTIC ZORG💚💙 om het echt hier bij ProHealth te houden #truechiropracticcare #pediatricchiropractor #viral #fyp #newborn #pediatrichealth #prohealthchiropractic #healthybabies #truehealth

Dr. Judd uitte zijn verbijstering over de impact van de opname en zei dat hij niet eens wist dat hij werd gefilmd en dat hij op dat moment bezig was met de moeder van de baby te praten.

Hij legde uit dat de moeder van de jongen als personal trainer ‘goed opgeleid’ was op het gebied van spier-skeletneurologie, wat haar op de hoogte bracht van haar beslissing om haar zoon naar de kliniek te brengen.

Dr. Judd voegde eraan toe dat hij al 16 jaar een professionele chiropractor was, waarbij hij zich voornamelijk op pediatrische zorg richtte sinds hij in 2010 zelf een baby verloor.

Hij zei dat ongeveer de helft van zijn patiënten kinderen zijn, met honderden baby’s die wekelijks in de kliniek worden behandeld.

“Geboortetrauma is de belangrijkste reden waarom we kinderen zien”, voegde hij eraan toe in de clip en benadrukte dat kinderen moeten worden gecontroleerd en “indien nodig aangepast”.

“Het moet van een zachte, specifieke, goedbedoelende chiropractor zijn”, benadrukte hij.

Gezien het aantal TikTokers dat in de commentaren over Dr Judd zwijmelt, lijkt het erop dat hij nu nog meer gebruikers heeft voor zijn “zachte” behandelingen.

Laat je stem horen in onze nieuwsdemocratie. Klik op het upvote-pictogram bovenaan de pagina om dit artikel door de indy100-ranglijst te helpen stijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in