TikTok-vader plaatst achterwaartse video over vrouw, wordt geroosterd

0
17


Dagelijkse Dot Web_Crawr

Problematisch op TikTok is een wekelijkse column die pakt de verontrustende trends uit die opduiken op het populaire platform en op dinsdag worden uitgevoerd in de Daily Dot’s web_crawlr-nieuwsbrief. Als u deze kolom wilt ontvangen een dag ervoor we publiceren het, abonneer u op web_crawlr, waar u de dagelijkse primeur van internetcultuur rechtstreeks in uw inbox ontvangt.

Laat ons het web voor je doorzoeken. Abonneer u hier op web_crawlr.

Problematisch op TikTok

Analyse

In een video ingesteld op de TikTok audio “Emotionele pianomuziek voor de ziel”, vertelt TikTok-vader @leansquad1 aan kijkers dat “ik vandaag mijn vrouw binnenliep terwijl ze aan het trainen was terwijl onze pasgeborene een dutje deed.” Wat revolutionair is aan haar training, zegt @leansquad1, is dat hun huis destijds “was een ramp.”

“De afwas moest gedaan worden. De was moest gedaan worden’, schreef @leansquad1 in de overlay-tekst van de video. Maar de TikTok-vader zegt dat hij “niet trotser kon zijn” op zijn vrouw omdat ze er de tijd voor nam trainen temidden van de puinhoop. “De rommel en klusjes kunnen altijd wachten.”

Zoals te verwachten, reageerden TikTok-gebruikers op de video van @leansquad1 en bespotte hem vanwege zijn framing van de situatie. Veel mensen merkten op dat hij dat kon hebben gedaan de klusjes hij noteerde in plaats van zijn vrouw op te nemen terwijl ze aan het trainen was.

“Mannen doen alles behalve het huishouden”, merkte @salem_ash1 op.

“Deze video alleen is mijn nachtmerrie‘, schreef @celestial.momma. “Iemand die het op me ziet stapelen en gewoon klapt … Gefeliciteerd dat ik het bij elkaar heb gehouden? HELP HAAR.”

En natuurlijk het feit dat de moeder tijd voor zichzelf heeft trainen was niet verloren op commentatoren of.

“‘Ze komt in vorm voor mij en dat is belangrijker dan HAAR klusjes!'” merkte @whitmersarewinners op.

@leansquad1 bleef niet gespaard in steken van zijn video’s, of tweeten er ook over.

“Stop met het cheerleaden van de vrouw en kom van je reet en help haar verdomme”, zei @make_do_and_mand in een steek van de TikTok die heeft meer dan een miljoen keer bekeken. “Jullie mannen.”

Waarom het uitmaakt

De video van @leansquad1 impliceert dat het werk van een moeder – of gewoon een vrouw – in het huishouden is, of van haar lichaam (de training). Het is een zeer geslachtsgebonden TikToken hoewel we eerlijk kunnen zeggen dat we niet weten wat @leansquad1’s bedoeling was bij het maken van de video, is de impact ervan is seksistisch.

De TikTok brengt ons terug naar de ideologie van de afzonderlijke sfeera Victoriaans tijdperk doctrine die stelde dat mannen en vrouwen, omdat ze van nature verschillend zijn, verschillende verantwoordelijkheden zouden moeten hebben: mannen werken buitenshuis en vrouwen werken binnenshuis.

Terwijl het is verontrustend dat sommigen mensen denken nog steeds zo– of plaats in ieder geval een video die lijkt te suggereren dat ze dat doen – in ieder geval was de overweldigende respons op de video van @leansquad1 hem uitroepen voor zo’n achterlijk prijzen van zijn vrouw.

Vind je het leuk wat je leest? Inschrijven ontvangen webcrawlreen dagelijkse nieuwsbrief van de Daily Dot, elke ochtend in je inbox.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in