TikTok-uitdaging voor autodiefstal: Chicago en omgeving zien 767% toename in diefstallen van Hyundai en Kia

0
124


NIEUWEJe kunt nu naar Fox News-artikelen luisteren!

Een autodiefstal-uitdaging die viraal ging op TikTok en andere sociale-media-apps heeft volgens de autoriteiten geleid tot een toename van 767% in Hyundai- en Kia-voertuigdiefstallen in de omgeving van Chicago sinds begin juli in vergelijking met vorig jaar.

TikTok-gebruikers plaatsen video’s onder de hashtag ‘Kia Boyz’, waarmee ze mensen leren hoe ze Kia- of Hyundai-voertuigen kunnen starten zonder sleutels, met behulp van de punt van een telefoonoplader of USB-kabel, waardoor jongeren in het hele land proberen die voertuigen te stelen.

“Voertuigdiefstal is met maar liefst 767% gestegen als gevolg van een opkomende TikTok-uitdaging”, zei het 15e district van de Chicago Police Department in een gemeenschapsadvies van 24 augustus. “Deze uitdaging is een stuk voor stuk [sic] voor jonge volwassenen over het stelen van zowel Hyundai- als Kia-auto’s. Deze autodiefstallen zijn een kansmisdrijf en kunnen bijna elk lid van de gemeenschap treffen.”

Volgens het Cook County Sheriff’s Office waren er tussen 1 juli en half augustus 642 diefstallen van Kia- en Hyundai-voertuigen, vergeleken met slechts 74 vorig jaar.

HYUNDAI HEEFT EEN NIEUWE MANIER OM TE VOORKOMEN DAT ZIJN AUTO’S GESTOLEN WORDEN

“Dit is een uiterst zorgwekkende trend en het publiek moet het weten, zodat ze waakzaam kunnen zijn bij het beschermen van zichzelf”, zei Cook County Sheriff Tom Dart eerder deze maand in een verklaring. “Het Sheriff’s Office zal nauw blijven samenwerken met andere wetshandhavingsinstanties en autofabrikanten inschakelen om gevaarlijke autodiefstallen en carjackings in Cook County te verminderen.”

De trend doet zich voor in steden in het hele land.

DEZE PICKUP TRUCK WAS HET MEEST GESTOLEN VOERTUIG VAN 2021

Eerder deze maand heeft een groep van vier kinderen in de leeftijd van 14-17 jaar stal in 2021 Kia Forte van een huurkavel in St. Paul, Minnesota, en leidde de politie bij een achtervolging op de snelweg met patrouillewagens en een helikopter in de achtervolging. De auto crashte toen de bestuurder een stopstok probeerde te ontwijken die in de weg was opgesteld, en de groep probeerde te voet te vluchten voordat ze werden aangehouden.

TikTok-gebruikers plaatsen video's onder de hashtag "Kom op Boyz" mensen leren hoe ze Kia- of Hyundai-voertuigen kunnen starten zonder sleutels met behulp van de punt van een telefoonoplader of USB-kabel, waardoor jongeren in het hele land de uitdaging aangaan.

TikTok-gebruikers plaatsen video’s onder de hashtag “Kia Boyz” die mensen leren hoe ze Kia- of Hyundai-voertuigen kunnen starten zonder sleutels met behulp van de punt van een telefoonoplader of USB-kabel, waardoor jongeren in het hele land de uitdaging aangaan.
(politiebureau St. Petersburg)

De politie in St. Petersburg, Florida, zei dat sinds half juli bij meer dan 40% van de autodiefstallen Kia- of Hyundai-voertuigen betrokken waren.

De politie moedigt eigenaren van Kia en Hyundai aan om “oplettend te zijn” en voorzorgsmaatregelen te nemen – zoals parkeren in een druk of goed verlicht gebied in plaats van een donkere, afgelegen plek – om voertuigdiefstal te voorkomen.

Voertuigeigenaren moeten ook hun voertuigen uitschakelen en vergrendelen terwijl ze boodschappen doen of benzine tanken, een verzekering voor hun auto afsluiten en camera’s of alarmsystemen met motordetectie installeren.

Het Cook County Sheriff’s Office stelt voertuigeigenaren ook in staat om online een toestemmingsformulier in te vullen, waardoor wetshandhavingsinstanties kunnen samenwerken met voertuigfabrikanten om auto’s te volgen.

De politie waarschuwt voor een nieuwe uitdaging op TikTok om mensen te leren Kia- en Hyundai-auto's te stelen.

De politie waarschuwt voor een nieuwe uitdaging op TikTok om mensen te leren Kia- en Hyundai-auto’s te stelen.
(Ben Hasty/MediaNews Group/Reading Eagle)

Het probleem komt voort uit het ontbreken van een startonderbrekersysteem in sommige voertuigen vóór het modeljaar 2022, voornamelijk Kias 2011-2021 en 2015-2021 Hyundai’s uitgerust met ontstekingen mechanische sleutels nodig.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN

Een Hyundai-woordvoerder vertelde eerder: Fox News Auto’s de autofabrikant heeft een programma uitgebreid ter ondersteuning van politiediensten die diefstalpreventieve stuurwielsloten distribueren en heeft ook een aftermarket-product geïdentificeerd dat het probleem aanpakt.

De Firstech/Compustar-beveiligingskit “richt zich op de toegangsmethode die dieven gebruiken om toegang te krijgen tot deze voertuigen” en schakelt de starter uit als het alarm wordt geactiveerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in