TikTok-uitdaging: ontdek of Walmart-brand begon als een video-durf

0
79


Walmart-winkelinterieur na de brand vorige week.  Foto/Peachtree City brandweer.
Walmart-winkelinterieur na de brand vorige week. Foto/Peachtree City brandweer.

Terwijl de politie van Peachtree City videobewakingsbestanden probeert te gebruiken om te bepalen wie de brand in de papierwarenafdeling van Walmart Superstore heeft aangestoken, beginnen er nieuwsberichten op te duiken met de vraag of een app voor sociale media de drager was van een zieke wedstrijd om zo’n brand te starten .

Een theorie is dat de impuls mogelijk afkomstig is van TikTok, een razend populaire drager van korte video’s die soms “uitdagingen” bevatten voor gebruikers om reacties te produceren op dingen zoals jezelf onderwerpen – meestal tieners of jonger – aan beproevingen zoals ijskoud ijswater op hun hoofd dumpen .

TikTok heeft momenteel een aantal video’s met soortgelijke Walmart-branden in verschillende steden, maar geen enkele is zo schadelijk als de brand die vorige week een Walmart Superstore in Peachtree City voor onbepaalde tijd heeft stilgelegd. De overeenkomst is dat de meeste van hen begonnen als branden in de papierwarenafdeling van de winkels.

Voorlopig onderzoek suggereert dat de brand opzettelijk is aangestoken, meldt de politie van Peachtree City.

De brandweer van Peachtree City, met hulp van de brandweerkorpsen van Coweta County, Fayetteville en Fayette County, heeft woensdag 24 augustus kort na 19:20 uur het vuur bestreden totdat het donderdag rond 04.00 uur was geblust.

Brandweerlieden zeggen dat er voldoende waterdruk beschikbaar was tijdens de langdurige brand en dat de sprinklerinstallatie van de winkel werkte zoals ontworpen.

De winkel liep aanzienlijke schade op aan het interieur en het dak, zeiden ambtenaren. Er is geen actuele tijdlijn over wanneer de winkel weer open gaat.

Winkelgebieden van Walmart na de brand vorige week.  Foto/Peachtree City brandweer.
Winkelgebieden van Walmart na de brand vorige week. Foto/Peachtree City brandweer.
Vlammen schieten uit een rek in het gangpad met papieren producten zoals toiletpapier en papieren borden naar de achterkant van de Walmart Superstore in Peachtree City.  De foto werd genomen vlak nadat het vuur oplaaide en werd gedeeld op de Facebook-pagina van de Peachtree City Police Department.
Vlammen schieten uit een rek in het gangpad met papieren producten zoals toiletpapier en papieren borden naar de achterkant van de Walmart Superstore in Peachtree City. De foto werd genomen vlak nadat het vuur oplaaide en werd gedeeld op de Facebook-pagina van de Peachtree City Police Department.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in