TikTok-uitdaging leidt tot 85 procent sprong in Hyundai, Kia-autodiefstal in Los Angeles: politie

0
92


Een nieuwe trend op het socialemediaplatform TikTok heeft geleid tot een stijging van 85 procent van de autodiefstallen van Hyundai en Kia in Los Angeles in vergelijking met vorig jaar, aldus politiechef Michel Moore.

“Ik geloof dat het wordt beïnvloed door deze sociale media-uitdaging”, vertelde Moore op 30 augustus aan de politiecommissie van Los Angeles. “En… [the] de zinloosheid daarvan kan niet worden overschat. Het is belangrijk … om dit te voorkomen dat we dit onder de aandacht van het publiek brengen.”

Deze virale video’s die sinds mei op TikTok circuleren, laten mensen zien hoe ze kunnen inbreken in Hyundai- en Kia-auto’s die tussen 2010 en 2021 zijn gemaakt.

Deze auto’s waren het doelwit omdat ze geen startonderbrekersysteem hebben, waardoor ze kwetsbaar zijn voor hot-wiring – een methode om een ​​auto te starten zonder sleutel, volgens de politie van Los Angeles (LAPD).

Mensen maken de voertuigen warm door een deel van de ontsteking te demonteren en een USB-kabel te gebruiken om de motor te starten, aldus Moore. De video’s zijn “tienduizenden keren bekeken, wat volgens ons van invloed is op de diefstal van deze voertuigen”, zei hij.

Naar schatting zijn dit jaar tot nu toe 1.600 Kia- en Hyundai-auto’s gestolen. De afdeling herstelt ongeveer 55 procent van de voertuigen, waarvan de meeste zowel in andere delen van de stad als buiten de stad worden gevonden.

Moore vraagt ​​bewoners die een van deze auto’s bezitten om een ​​stuurslot te installeren, dat diefstal zowel visueel als fysiek kan afschrikken.

Los Angeles is niet de enige stad waar dergelijke autodiefstallen toenemen. In Chicago rapporteerden de autoriteiten sinds begin juli een stijging van 767 procent in het aantal autodiefstallen van Hyundai en Kia.

De twee autofabrikanten verklaarden dat hun producten voldoen aan de Federal Motor Vehicle Safety Standards, meldden verschillende nieuwsmedia.

Volgens de LAPD is het totale aantal autodiefstallen vorig jaar met 15 procent toegenomen in Los Angeles.

Jamie Joseph

Volgen

Jamie is een in Californië gevestigde verslaggever die kwesties in Los Angeles en staatsbeleid voor The Epoch Times behandelt. In haar vrije tijd leest ze graag non-fictie en thrillers, gaat ze naar het strand, studeert ze christelijke theologie en schrijft ze poëzie. Jamie schrijft altijd breaking news met een kopje thee in de hand.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in