TikTok-uitdaging gericht op Kia- en Hyundai-voertuigen, waardoor autodiefstallen in LA toenemen, zegt LAPD-chef Michel Moore

0
84


LOS ANGELES (KABC) — Een alarmerende nieuwe TikTok-uitdaging heeft geleid tot een toename van 85% van autodiefstallen in de stad Los Angeles in vergelijking met vorig jaar, volgens LAPD-chef Michel Moore.

Moore besprak de trend tijdens de vergadering van de politiecommissarissen van dinsdag en zei dat dit jaar tot nu toe meer dan 1.600 Kia- en Hyundai-voertuigen zijn gestolen.

De sociale media-uitdaging – genaamd “Kia Boyz” – moedigt mensen aan om in te breken en Hyundai- en Kia-auto’s te stelen.

Die voertuigen zijn naar verluidt het doelwit vanwege een defect waardoor ze gemakkelijk kunnen worden aangesloten. De betrokken modellen zijn tussen 2010 en 2021 verkocht.

“Voor de gemeenschap, de uitdaging om een ​​van deze voertuigen te bezitten, vragen we u een stuurslot te kopen”, zei Moore tijdens de vergadering van dinsdag. “Je kunt ook een alarmsysteem installeren. Het stuurslot zal zowel een visuele als fysieke afschrikking bieden tegen iemand die probeert je glas in te breken en in je voertuig te komen.”

Eerder deze maand sprak een man uit Lakewood met Eyewitness News nadat iemand inbrak in zijn 2012 Hyundai Tucson.

Zijn huisbewakingscamera legde een man vast die de deur forceerde om naar binnen te gaan.

LEES MEER | TikTok-uitdaging leidde blijkbaar tot diefstal van auto in Lakewood

“Het enge deel is dat, voor zover ik kan zien, dit begon met een TikTok-uitdaging, die de kracht van invloed laat zien die sociale media vooral op jonge mensen kunnen hebben,” zei Crihfield.

In een destijds uitgegeven verklaring zei een woordvoerder van Hyundai:

“Hyundai Motor America maakt zich zorgen over de toename van lokale autodiefstallen. De veiligheid en het welzijn van onze klanten en de gemeenschap is en blijft onze topprioriteit. Deze voertuigen voldoen aan of overtreffen de Federal Motor Vehicle Safety Standards en startonderbrekers zijn standaarduitrusting op alle nieuwe Hyundai-voertuigen.”

James Bell, een Kia-woordvoerder, zei dat voertuigen die worden ingeschakeld met een stalen sleutel het doelwit zijn.

“Kia America is op de hoogte van de toename van voertuigdiefstallen van een subset van voertuigen op uitrustingsniveau. Alle 2022-modellen en -uitvoeringen hebben een startonderbreker aangebracht, hetzij aan het begin van het jaar of als een lopende verandering. Alle Kia-voertuigen die in de VS te koop zijn, voldoen of hoger zijn dan de Federal Motor Vehicle Safety Standards.”

Copyright © 2022 KABC Television, LLC. Alle rechten voorbehouden.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in