TikTok-trend leidt tot tekorten aan diabetesmedicatie

0
29


(WPRI) – Een trend van gewichtsverlies die viraal gaat op sociale media, heeft het moeilijker gemaakt om een ​​soort diabetesmedicatie te vinden.

De medicijnen Ozempic en Mounjaro worden gebruikt om diabetes type 2 te behandelen. Het is aangetoond dat de injecties de bloedsuikerspiegel en de hartfunctie verbeteren, maar recentelijk zijn artsen ze gaan voorschrijven om patiënten te helpen gewicht te verliezen.

“Dit is een geneesmiddel voor diabetes, maar het is anders dan insuline,” vertelde Dr. Stephen Ramirez aan KENS. “Het verlaagt je suiker, maar er is een vangnet zodat de suikers van mijn patiënten niet te laag worden.”

Beïnvloeders en beroemdheden op TikTok laten hun gewichtsverlies zien met voor-en-na-foto’s, waarmee ze de medicatie erkennen. Elon Musk gecrediteerd Ozempic om hem te helpen 30 pond af te vallen. Een advertentie voor het medicijn noemt zelfs gewichtsverlies als een voordeel van het medicijn, waarbij wordt gezegd dat de gemiddelde persoon 12 pond verliest.

Maar enthousiasme voor het medicijn heeft geleid tot een lager aanbod van de medicijnen. De Food and Drug Administration vermeldt Ozempic als “momenteel een tekort”. Sommige patiënten melden dat ze zijn overgeschakeld op lagere doses om de voorraad te vergroten.

“Op een gegeven moment liet ik patiënten minstens drie maanden wachten om de eerste medicatie te krijgen en dat was als ze contant betaalden,” zei Dr. Ramirez.

Als de verzekering het niet dekt, is het ook geen goedkope manier om af te vallen. Dr. Ramirez zei dat een voorraad Mounjaro voor een maand ongeveer $ 1.200 out-of-pocket kost en Ozempic kost ongeveer $ 875 per maand.

Ramirez hoopt dat het medicijnaanbod de vraag kan inhalen. Beide medicijnen zijn alleen op recept verkrijgbaar.

Dit soort off-label voorschrijven van medicijnen is legaal, meldt de Los Angeles Times, maar wordt niet gereguleerd door de FDA.

Bijwerkingen van Ozempic en Mounjaro zijn mogelijke pancreasontsteking, visusveranderingen, lage bloedsuikerspiegel en problemen met de nieren en galblaas.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in