TikTok ’trend’ leidt tot landelijke stijging autodiefstallen

0
80


Lokale wetshandhavingsfunctionarissen waarschuwen autobezitters voor een piek in voertuigovervallen die lijkt te komen door een TikTok-trend.

Brad Crihfield is een van de laatste slachtoffers van een groeiende trend nadat zijn auto van zijn oprit in Lakewood werd gestolen terwijl hij op slechts een paar meter afstand in zijn garagekantoor was. De hele overval is op video vastgelegd.

“Ik was waarschijnlijk anderhalve meter bij hem vandaan en het was elf uur ’s ochtends”, zei Crihfield. “En mijn vrouw en kinderen [were] daar in de keuken en je hoeft alleen maar uit het raam te kijken om het te zien… Maar hij was in en uit in 60 seconden.”

De politie van Los Angeles County en de politie van Los Angeles waarschuwen autobezitters, aangezien dit soort diefstallen in het hele land toenemen. Dieven gebruiken USB-telefoonopladers om bepaalde automodellen op te laden. De betrokken modellen zijn onder andere Hyundai’s en Kias van modeljaren 2010 tot 2021.

SUGGEREERDE: Tesla-eigenaar zegt dat hij is buitengesloten nadat de batterij leeg was, vervanging kost $ 26K

Die modellen zijn ontworpen zonder startonderbrekers – elektronische apparaten die het moeilijker maken om auto’s zonder sleutels te starten, maar in dit geval gemakkelijker te stelen met de oplaadkabels.

LASD heeft een gemeenschapsbulletin uitgebracht waarin autobezitters worden geadviseerd een stuurslot, accu-ontkoppelingsschakelaar, kill-schakelaar, auto-alarm of GPS te installeren, en autobezitters eraan te herinneren altijd alle ramen en deuren te sluiten en in een goed verlichte beveiligde ruimte te parkeren.

De politie vond de auto van Crihfield in het nabijgelegen Wilmington, maar er was nauwelijks iets meer over.

Het lijkt erop dat hij er gewoon plezier in had en het aan flarden scheurde en er niets in achterliet”, zei Crihfield.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in