TikTok-trend heeft mogelijk de opnames in Banning, Beaumont: Police geïnspireerd

0
113


BANNING, CA – Twee mannen en drie jongeren die verdacht worden van het schieten op voertuigen in de Pass Area, werden mogelijk geïnspireerd door een virale TikTok-trend, zo maakte de politie van Banning maandag bekend.

Joseph Marc Anthony Gastelum, 18, en Jaden Rivir Sanchez, 20, en de drie minderjarigen werden donderdagavond in hechtenis genomen. De arrestaties kwamen nadat agenten van Banning rond 18.30 uur naar het gebied van Malki Road en Seminole Drive in Cabazon zonder rechtspersoonlijkheid waren gegaan om de Riverside County Sheriff’s Department, California Highway Patrol en Morongo Tribal Police te helpen met meldingen van mensen die schoten vanuit een voertuig.

Verschillende slachtoffers zeiden dat ze werden beschoten met mogelijke BB-geweren, waaronder een persoon die meldde dat ze was aangevallen op de parkeerplaats bij Hobby Lobby op 300 S. Highland Springs Avenue, volgens de politie.

Ontdek wat er te doen is in Banning-Beaumontmet gratis, realtime updates van Patch.

Wetshandhavers stopten het verkeer op een verdacht voertuig en troffen daar Gastelum, Sanchez en drie jongeren van 15 tot 17 jaar aan.

“De inzittenden waren in het bezit van vier SplatRBall-blasters en één geladen Polymer80 niet-geregistreerd ‘Ghost Gun'”, aldus de politie van Banning. “Uit het onderzoek bleek dat de proefpersonen door Banning, Beaumont en Cabazon reden en de SplatRBall-blasters gebruikten om aanvallen op burgers in het gebied te plegen. Er wordt aangenomen dat de activiteit verband kan houden met een recente TikTok-trend die zich in verschillende gebieden in het land voordoet .”

Ontdek wat er te doen is in Banning-Beaumontmet gratis, realtime updates van Patch.

Volgens verschillende nieuwsberichten roept een trend op sociale media met de naam #OrbeezChallenge mensen op om nietsvermoedende slachtoffers neer te schieten met gelpellets van speelgoedgeweren zoals de SplatRBall-blasters. De challenge is vernoemd naar de gelpellets zelf.

Wat betreft het vermeende spookgeweer dat in het voertuig van de verdachten is gevonden, het wapen is volgens de politie een voortdurend probleem in Banning en in het hele land. Geestgeweren zijn niet-geserialiseerde en niet-traceerbare vuurwapens die online kunnen worden gekocht en thuis kunnen worden geassembleerd, en ze schieten echte kogels. Geestgeweren zijn illegaal in Californië.

Het in Nevada gevestigde Polymer80 is een van de grootste fabrikanten van doe-het-zelf-spookwapenkits in het land. Het bedrijf heeft in het middelpunt gestaan ​​van verschillende civiele rechtszaken, waaronder lopende zaken die zijn aangespannen door de steden Los Angeles en Washington, DC, die het bedrijf ervan beschuldigen de staats- en federale wapenwetten te negeren.

Gastelum bleef maandag in de gevangenis van Banning’s Larry D. Smith Correctional Facility op verdenking van het dragen van een geladen vuurwapen en het dragen van een niet-geregistreerd vuurwapen, beide misdrijven. Hij kreeg ook een proces-verbaal op verdenking van het gebruik van een vuurwapen op een nalatige manier en het bijdragen aan de misdaad van een minderjarige, beide misdrijven.

Gastelum moet dinsdag voor de rechtbank verschijnen en werd volgens de gevangenisgegevens vastgehouden in plaats van een borgsom van $ 10.000.

Sanchez werd op de dag van zijn arrestatie op borgtocht van $ 5.000 vrijgelaten nadat hij was opgenomen in de Banning-faciliteit op beschuldiging van misdrijf.

Informatie over de drie jongeren was niet beschikbaar.


Ontvang meer lokaal nieuws rechtstreeks in je inbox. Meld u aan voor gratis Patch-nieuwsbrieven en waarschuwingen.

Om verwijdering van uw naam uit een arrestatierapport aan te vragen, dient u: deze vereiste items: tot arrestatierapporten@patch.com.

De regels voor het beantwoorden:

  • Wees respectvol. Dit is een ruimte voor vriendelijke lokale discussies. Er wordt geen racistische, discriminerende, vulgaire of bedreigende taal getolereerd.
  • Wees transparant. Gebruik uw echte naam en onderbouw uw beweringen.
  • Houd het lokaal en relevant. Zorg ervoor dat uw antwoorden on-topic blijven.
  • Bekijk de Patch Community-richtlijnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in