TikTok-treinspotter Francis Bourgeois legt uit waarom hij zijn echte naam niet gebruikt

0
48


gepubliceerd: 2022-10-24T13:57:31

Bijgewerkt: 2022-10-24T13:57:54

Virale treinspotter Francis Bourgeois heeft uitgelegd waarom hij koos voor een pseudoniem op TikTok en hoe hij de naam koos.

Francis Bourgeois is een 22-jarige Engelse treinspotter, die in 2021 voor het eerst viraal ging op TikTok na het uploaden van video’s van zijn reactie op treinen, met een GoPro op zijn hoofd.

Zijn aanstekelijke enthousiasme leverde hem een ​​enorme aanhang op de app op, met meer dan 2,5 miljoen volgers op het moment van schrijven.

Wat is de echte naam van Francis Bourgeois?

De echte naam van TikToker is eigenlijk Luke Nicolson, en in een interview met The Guardian legde hij uit waarom hij ervoor koos om op sociale media het pseudoniem Francis Bourgeois te gebruiken.

‘Ik solliciteerde voor mijn vierdejaarsstage’, zei hij, ‘en het personeel van de universiteit vertelde me dat potentiële werkgevers op mijn naam zouden zoeken. Daar wilde ik me geen zorgen over maken, ik was naar een tentoonstelling van Hauser & Wirth in Somerset geweest en zag werk van Louise Bourgeois.”

Dit leidde er vervolgens toe dat hij zijn inmiddels iconische pseudoniem aannam. Francis vervolgde: ‘Ik had niet gedacht dat het zover zou komen dat iemand me eraan zou herkennen. Het is geen karakter. Maar ik vind het nu best leuk – als iemand Francis roept, is het niet zo overweldigend – ik weet wat ik kan verwachten.”

Ondanks de overweldigende hoeveelheid steun die hij online krijgt, hebben sommige kijkers, sinds hij viraal ging op TikTok, Francis ervan beschuldigd een ‘nep’ te zijn of een personage te spelen.

Toen hij deze beweringen besprak, zei hij: “Ik vind het niet erg als mensen me vragen stellen, het slaat nergens op: de jonge treinspotter zet de camera op zijn hoofd en lacht om treinen. Misschien is het absurd. Maar ik heb er moeite mee als mensen zeggen dat ik een nepper of een oplichter ben. Ik ga letterlijk gewoon uit en heb een goede tijd. Misschien is het moeilijk te bevatten hoe goed ik me voel over treinen; hoe ik deze goede punt kan voelen. Maar het is gewoon wie ik ben.”

Francis zal op 27 oktober zijn boek ‘The Trainspotter’s Notebook’ uitbrengen en heeft zelfs nu een webserie over treinen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in