TikTok test een nieuwe ‘nabije’ inhoudsfeed, die een belangrijke overweging voor merken kan worden

0
92


Nadat het was gespot tijdens testen door meerdere gebruikers, TikTok heeft bevestigd dat het momenteel experimenteert met een nieuwe contentfeed ‘In de buurt’, naast de huidige tabbladen ‘Voor jou’ en ‘Volgen’.

Twitter-gebruiker @sofeashra plaatste deze afbeelding van de ‘Dichtbij’-feed in de app.

TikTok 'In de buurt'-feed

Zoals het klinkt, toont de TikTok-feed in de buurt inhoud die is gepost door gebruikers op uw huidige locatie.

Dat zou TikTok in staat kunnen stellen om lokaal relevante updates te tonen die betrekking hebben op uw interesses.

Zoals uitgelegd door TechCrunch:

“Als uw Voor jou-pagina bijvoorbeeld vaak restaurantaanbevelingen of wandelplekken die u gezien moet hebben, moet de feed In de buurt u video’s laten zien van restaurants en wandelpaden die bij u in de buurt zijn.”

Wat natuurlijk een grote overweging kan zijn voor merken. TikTok is de app van dit moment, met prognoses dat het 1,5 miljard gebruikers zal bereiken voordat het jaar om is, waardoor het alleen achter Facebook en YouTube staat in het totale publiek.

Een speciale lokale feed zou je toegang kunnen geven tot een enorme, betrokken gebruikersgroep in de buurt – en als je ook bedenkt dat, volgens Google, bijna 40% van de jongeren nu naar TikTok of Instagram verwijst in plaats van Google Zoeken wanneer ze op zoek zijn naar een plek om te eten, dat zou inderdaad een enorme promotiekans kunnen zijn.

Als het zo werkt. Details zijn in dit stadium vrij beperkt, en de test wordt alleen uitgevoerd met een kleine groep gebruikers in Zuidoost-Azië. TikTok heeft onlangs ook een locatie tagging optie voor berichtenen het is op dit moment niet duidelijk of berichten die worden weergegeven in de feed ‘In de buurt’ automatisch worden toegevoegd op basis van waar een gebruikersprofiel zich bevindt, of dat locatietags moeten worden opgenomen.

TikTok zelf lijkt vrij onzeker over de volledige details, maar merkt alleen op dat:

“We denken altijd aan nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan onze gemeenschap en de TikTok-ervaring te verrijken.”

Het is dus zowel beperkt als experimenteel. Maar het kan een grotere overweging worden, afhankelijk van waar TikTok vervolgens naartoe gaat.

Het is zeker de moeite waard om de opmerkingen van Google hier te vermelden, die onlangs ook een punt maakten om TikTok’s stijgende aandeel in zoekactiviteit als een concurrentiedreiging te signaleren. Als dat een belangrijke opkomende trend is onder jongere gebruikers, dan zou een lokale feed nog relevanter kunnen worden en uiteindelijk Google kunnen evenaren in SEO-belang in dit opzicht.

Er is niet veel om door te gaan, maar we houden je op de hoogte van eventuele uitbreidingen en/of vorderingen.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in