TikTok test een nieuwe ‘Dichtbij’-feed om lokale inhoud weer te geven – TechCrunch

0
122


TikTok test een nieuwe ‘In de buurt’-feed die is ontworpen om lokale inhoud aan gebruikers weer te geven. Een woordvoerder van het bedrijf vertelde TechCrunch dat de nieuwe feed wordt getest met geselecteerde gebruikers in Zuidoost-Azië en dat de test momenteel een beperkte reikwijdte heeft. Gebruikers die deel uitmaken van de beperkte test, zien het nieuwe feedtabblad naast de feeds ‘Volgen’ en ‘Voor jou’ op de startpagina van de app.

“We denken altijd aan nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan onze gemeenschap en de TikTok-ervaring te verrijken”, vertelde een woordvoerder van TikTok in een e-mail aan TechCrunch.

De nieuwe feed, die voor het eerst werd gerapporteerd door social media-adviseur Matt Navarra, wordt getest naast een functie waarmee videomakers locatietags aan hun video’s kunnen toevoegen. De TikTok-woordvoerder zei dat de mogelijkheid om locatietags toe te voegen geleidelijk wordt uitgerold naar makers. Op de vraag of de feed In de buurt alleen video’s met locatietags weergeeft, zei de woordvoerder dat het te vroeg was om te zeggen op basis van de huidige beperkte reikwijdte van de feed.

TikTok heeft al naam gemaakt via zijn aanbevelingsalgoritme en de toevoeging van een feed in de buurt zou het de mogelijkheid geven om nog meer gepersonaliseerde en relevante inhoud aan zijn gebruikers weer te geven. Het is vermeldenswaard dat TikTok met de lancering van een feed in de buurt ook een inhaalslag zou maken met Snapchat’s Snap Map en Instagram’s onlangs gelanceerde doorzoekbare kaart die is ontworpen om het gemakkelijker te maken om populaire locaties in de buurt te ontdekken. Beide aanbiedingen bieden gebruikers een manier om lokale inhoud te vinden en plaatsen in de buurt te ontdekken.

TikTok’s Near-feed zou een vergelijkbare ervaring bieden, maar gecombineerd worden met het al succesvolle aanbevelingsalgoritme van de app. In theorie zou de feed lokale inhoud moeten weergeven die u echt wilt zien. Als uw pagina ‘Voor jou’ bijvoorbeeld vaak aanbevelingen voor restaurants of wandelplekken die u gezien moet hebben, moet de feed ‘In de buurt’ u video’s laten zien van restaurants en wandelroutes die bij u in de buurt zijn.

De Dichtbij-feed zou verschillende nieuwe mogelijkheden voor de app openen en zou ook impact kunnen hebben op platforms zoals TripAdvisor en Google.

De test komt omdat Google zelf heeft erkend dat TikTok in zijn zoekproduct snijdt, zoals senior vice-president Prabhakar Raghavan, die de Knowledge & Information-organisatie van Google leidt, onlangs opmerkte dat jongere gebruikers zich vaak tot apps zoals Instagram en TikTok wenden in plaats van Google Search of Kaarten voor ontdekkingsdoeleinden. Raghavan merkte op dat bijna 40% van de jonge gebruikers naar TikTok of Instagram gaat wanneer ze op zoek zijn naar een plek om te eten, in tegenstelling tot Google Maps of Zoeken. Als TikTok zijn feed in de buurt breder uitrolt, zou dit ontdekkingsproces waarschijnlijk nog eenvoudiger en gerichter worden. Als TikTok bijvoorbeeld gebruikers video’s van populaire restaurants in de buurt laat zien via het tabblad Dichtbij, kunnen gebruikers de video’s opslaan en ernaar terugkeren als ze op zoek zijn naar iets te eten.

Het is vermeldenswaard dat de feed in de buurt ook nieuwe kansen kan bieden voor lokale adverteerders, omdat de feed kan worden gebruikt om advertenties weer te geven voor bedrijven en services in de buurt, als TikTok dit zou onderzoeken. Hoewel TikTok al in-feed-advertenties bevat, zou de toevoeging van lokale advertenties kleine merken en bedrijven de mogelijkheid kunnen geven om gebruikers te bereiken die ze anders misschien niet kenden.

TikTok zegt dat het, net als bij elke andere testfunctie, mogelijk is dat de feed in de buurt vóór een officiële lancering verandert of misschien helemaal wordt geschraapt.

De korte video-app’s Dichtbij-feed is niet de enige nieuwe feed die momenteel wordt getest. TikTok test een speciale ‘Shop’-feed waarmee gebruikers producten uit een aantal verschillende categorieën kunnen bekijken en kopen, zoals kleding en elektronica. Het voer wordt momenteel getest in Indonesië. Het tabblad Winkel dient als een hub voor producten die worden verkocht in TikTok Shop, een winkelfunctie waarmee verkopers en makers producten rechtstreeks op TikTok kunnen presenteren en verkopen. TikTok heeft niet gezegd wanneer en of het van plan is om het tabblad Winkel naar meer markten te brengen.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in