TikTok test een manier om je For You-pagina te resetten

0
56


Als je de video’s die TikTok op de For You-pagina presenteert, beu bent, is er misschien binnenkort een manier om op reset te drukken.

Het bedrijf test volgens woordvoerder Jamie Favazza een nieuwe functie genaamd Refresh, die video’s zal weergeven op basis van hoe je de app gebruikt nadat je op de knop hebt gedrukt. De functie kan handig zijn als je te veel van hetzelfde op je feeds krijgt of als (volgens TikTok) de video’s die worden weergegeven niet meer relevant of vermakelijk zijn. De test, die de komende dagen van start gaat, is op dit moment alleen beschikbaar voor een klein aantal gebruikers.

TikTok-medewerkers kunnen hun duim op de weegschaal zetten en bepaalde video’s viraal laten gaan

Hoe TikTok de For You-pagina’s van gebruikers beheert, is een onderwerp van controverse geweest, vooral met hoe streng het bedrijf wordt bewaakt over zijn aanbevelingsalgoritme. In januari bevestigde TikTok dat Forbes dat sommige van zijn Amerikaanse werknemers in staat zijn om hun duim op de weegschaal te leggen en bepaalde video’s viraal te laten gaan, intern bekend als ‘heating’.

Aan de andere kant voegt het bedrijf functies toe die bedoeld zijn om gebruikers meer informatie te geven over het algoritme dat de app-ervaring aandrijft. In december maakte TikTok bekend dat gebruikers binnenkort kunnen zien waarom een ​​bepaalde video werd aanbevolen. Eerder in 2022 heeft het bedrijf ook geavanceerdere instellingen voor het filteren van inhoud uitgerold, zodat gebruikers kunnen aangeven dat ze geen video’s met bepaalde hashtags of trefwoorden willen zien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in