TikTok test een locatiefeed ‘in de buurt’ voor lokale inhoud

0
300


TikTok Dichtbij-feed Fotocredit: miljard

TikTok test een nieuwe lokale feed met de naam ‘Dichtbij’ om content uit het gebied van een gebruiker te laten zien.

Volgens een woordvoerder van TikTok wordt de feed ‘Nearby’ momenteel getest voor markten in Zuidoost-Azië. De woordvoerder vertelde TechCrunch dat de tests een beperkte reikwijdte hebben en dat gebruikers die zijn aangemeld, de nieuwe feed zien tussen de feeds ‘Volgen’ en ‘Voor jou’ op de startpagina van de app.

“We denken altijd aan nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan onze gemeenschap en de TikTok-ervaring te verrijken”, aldus de woordvoerder. TechCrunch. De nieuwe feed wordt getest naast de mogelijkheid voor gebruikers om locatietags toe te voegen aan video’s die ze op het platform uploaden. De mogelijkheid om te taggen waar video’s zijn gemaakt, is een functie die nu wordt uitgerold voor videomakers.

Het aanbevelingsalgoritme van TikTok maakt deel uit van wat de app zo’n enorm succes maakt. Het toevoegen van lokale feeds kan echt profiteren van het marktaandeel van Meta – waar zaken als Facebook-groepen en Marketplace nog steeds domineren. De functie lijkt de Snap Map van Snapchat en de doorzoekbare kaart van Instagram na te bootsen, waar gebruikers locaties in de buurt kunnen ontdekken door gewoon rond een visuele kaart te zoeken.

Artiesten kunnen de functie gebruiken om hun shows op lokale podia te promoten. Lokale locaties kunnen de functie gebruiken om reclame te maken voor open mic night, speciale evenementen en nog veel meer. Het zou TikTok ook een nieuwe inkomstenstroom geven door bedrijven in staat te stellen hoogtepunten of plekken op de lokale kaart te kopen voor bepaalde zoekwoorden.

Bedenk hoe web 2.0-bedrijfsmodellen zoals Foursquare of Yelp werken. Gen Z heeft de neiging om dingen te gaan zoeken via sociale media – in plaats van te beginnen met een zoekmachine. Dat kerngedrag zal de manier waarop TikTok zich in de toekomst ontwikkelt, veranderen. Google heeft erkend dat jongeren niet zoveel zoekmachines gebruiken als de vorige (millennials) en ouder.

Het is onmogelijk om te zeggen wanneer de feedfunctie ‘In de buurt’ de test voor het grote publiek zou kunnen halen. Maar het is waarschijnlijk dat TikTok deze functie wil versnellen om het marktaandeel van Meta met Gen Z en jonger te blijven verkleinen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in