TikTok Tech-beïnvloeders verdeeld over glanzende inhoud

0
99


Defoe vertelde BuzzFeed News dat ze gelooft dat stereotypen over niet-technische rollen en technische rollen in de industrie beide kanten op gaan, wat ook heeft bijgedragen aan het drama. “In sommige van de video’s zullen makers snarky dingen in de reacties schrijven, zoals, ingenieurs hebben ons nodig omdat ze niet kunnen communiceren, ze hebben geen sociale vaardigheden – proberen hun waarde te bewijzen terwijl ze andere mensen naar beneden halen”, zei ze. “Deze stereotypen bestaan ​​al heel lang. En het is echt verdeeldheid, want het is niet waar. Maar ik denk dat het een deel is van de reden waarom dit allemaal gebeurt.”

En sommigen zijn gefrustreerd dat de inhoud van girlboss de uitdagingen verdoezelt waarmee vrouwen nog steeds worden geconfronteerd in STEM-banen. Vrouwen zijn nog steeds ondervertegenwoordigd in technische functies, en het op één hoop gooien van elke vrouw die bij een technologiebedrijf werkt in #womenintech “verdunt de strijd die vrouwen in de tech specifiek doormaken om in te breken in een door mannen gedomineerd veld”, zei Nhon.

In sommige opzichten zei Nhon dat de vlogs een positief stukje bewustzijn hebben opgeleverd en een rijk aan carrièremogelijkheden laten zien waarvan sommige kijkers zich misschien niet bewust waren. Maar ze gelooft nog steeds dat er een ‘gevaar’ van verkeerde informatie schuilt in de stroom van #techtok-vlogs, vooral voor een publiek van jonge mensen die de inhoud op het eerste gezicht nemen.

“Veel influencers brengen ‘working in tech’ naar boven vanuit een positie van superioriteit of als modewoord om een ​​kwetsbaar publiek aan te vallen,” vervolgde Nhon. “We willen barrières slechten, niet meer neerzetten, en dat vereist authenticiteit en verantwoording van beide kanten.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in