TikTok, Syco, Universal, Samsung kondigen StemDrop aan

0
15


TikTok StemDrop Fotocredit: TikTok

TikTok, Syco, Universal, Republic Records en Samsung kondigen een nieuw muziekontdekkingsformaat aan met StemDrop.

TikTok kondigt aan de officiële lancering van StemDrop op het platform in samenwerking met Syco Entertainment, Universal Music Group, Republic Records en Samsung, evenals vijfvoudig Grammy-winnaar Max Martin. StemDrop wordt aangekondigd als een nieuwe stap in wereldwijde samenwerking en ontdekking van muziek waarmee artiesten en makers hun talent kunnen laten zien en gemakkelijk kunnen samenwerken.

Rode lichten, de nieuwe track van Max Martin, Savan Kotecha en Ali Payami, exclusief gemaakt voor StemDrop, is nu beschikbaar op TikTok. Creators kunnen de stengels van een 60 seconden durende versie van het nummer als uitgangspunt gebruiken om hun eigen unieke tracks te maken.

Gebruikers hebben op twee manieren toegang tot de stengels: de StemDrop Mixer, een in-app-effect ontworpen door Samsung, of de door UMG gehoste StemDrop officiële website, waar de meer technisch onderlegde artiesten en producers de stengels kunnen downloaden. Met een van deze methoden kunnen gebruikers hun creaties opnemen en delen met behulp van de #StemDrop001-hashtag op TikTok.

Rode lichten is geschreven door Max Martin en Savan Kotecha, meerdere Grammy-winnende songwriters achter hitnummers voor artiesten als One Direction, Ariana Grande en Katy Perry. Ali Payami, die samen met Taylor Swift en The Weeknd heeft geproduceerd en geschreven, schreef en produceerde ook mee aan het nummer.

Rode lichten is een lied over het soort liefde en verbondenheid dat niet weggaat, hoeveel mensen je ook vertellen dat het verkeerd is of hoe erg het ook wordt”, zegt Savan Kotecha. ‘Als je eenmaal bij die persoon bent geweest, voelt niets anders goed. ‘Running Red Lights’ is een metafoor voor het soort liefde dat je altijd zal kunnen terugtrekken, waar je ook bent. Iets wat we allemaal al eerder hebben meegemaakt.”

TikTok-muziekcurator Ari Elkins, singer-songwriter Astrid S, en Your Boy Moyo, de wereldwijde ambassadeurs van StemDrop, zullen dagelijkse inhoud posten op het @StemDrop-kanaal op TikTok. Ze zullen ook reageren op de beste en meest opwindende StemDrops op TikTok om betrokkenheid van de gemeenschap aan te moedigen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in