TikTok stroomlijnt social commerce met 3 nieuwe advertentie-indelingen

0
85


Duik briefing:

  • TikTok lanceerde een handelsoplossing genaamd Shopping Ads die drie nieuwe advertentieformaten omvat, volgens een bedrijfsblogpost.
  • Video Shopping-advertenties plaatsen een gesponsorde banner ‘Nu winkelen’ onder aan berichten waarop kijkers kunnen tikken om toegang te krijgen tot een bestemmingspagina en door te klikken naar de website van het merk om een ​​aankoop te doen. Catalogusvermeldingsadvertenties stellen merken in staat om naar een volledige catalogus te linken naar hun TikTok-campagnes en Live Shopping-advertenties leiden mensen die op TikTok’s scrollende For You-pagina browsen naar live winkelevenementen.
  • Alle drie de aanbiedingen worden momenteel getest terwijl TikTok zijn strategie voor sociale handel vóór de feestdagen aanpast. De indelingen zijn beschikbaar via één media-aankoopdoel, genaamd Productverkoop, in de advertentiemanager van de app.

Duikinzicht:

TikTok schudt zijn benadering van sociale handel door elkaar en stroomlijnt het proces voor marketeers terwijl ze plannen rond het drukke vierde kwartaal en de feestdagen. De nieuwe indelingen voor Shopping-advertenties zijn ook bedoeld om het ontdekken en browsen van producten te vereenvoudigen voor gebruikers van de populaire app voor het delen van video’s.

Live Shopping-advertenties kunnen helpen meer interesse te wekken voor de soorten livestreaming-evenementen die TikTok naar verluidt moeite heeft gehad om pop te maken. De technologie wordt alleen getest in markten waar TikTok Shop, de live shopping-functie van het ByteDance-bedrijf, al beschikbaar is. Deze omvatten het VK, Indonesië, Maleisië, de Filippijnen, Singapore, Thailand, Vietnam en een aantal “toegestane” accounts in de VS

Video Shopping-advertenties, die wereldwijd worden getest, kunnen op twee manieren worden aangepast: met een productfocus om een ​​doelgroep met een hoge aankoopintentie te bereiken of met een merkopbouwende boodschap om de aandacht van gewenste consumentengroepen te vergroten. Ondertussen hoeven voor advertenties met catalogusvermeldingen geen extra items te worden gemaakt buiten een gekoppelde catalogus om marketeers tijd en middelen te besparen. Ze staan ​​open voor testen voor adverteerders in de VS

Met de lancering van Shopping Ads migreert TikTok weg van Collection Ads en Dynamic Showcase Ads, hoewel deze tot het einde van het jaar beschikbaar zullen zijn. De aankondiging beschrijft hoe merken toegang kunnen krijgen tot nieuwere aanbiedingen zoals video Shopping-advertenties, die de beste aspecten van collectieadvertenties en dynamische showcaseadvertenties proberen te combineren.

TikTok-adverteerders die alleen standaardadvertenties kopen, zitten op een niveau nul in de app en kunnen niet deelnemen aan de Shopping Ads-tests. Degenen die “geavanceerde signalen” toepassen in hun marketing en hun catalogusupgrade koppelen aan niveau één en kunnen deelnemen aan de tests. Niveau twee wordt bereikt door al die benchmarks te halen en in te loggen op TikTok Shop, wat de mogelijkheid opent om producten via livestreams te verkopen.

TikTok heeft bovendien een partnerschap aangegaan met Smartly.io, een platform voor automatisering van sociale advertenties dat als eerste met de Shopping Ads-oplossing werkt. Smartly.io kan merken helpen met campagnebeheer, optimalisatie en rapportage, en zal later dit jaar een creatieve automatiseringstool introduceren, volgens een afzonderlijk persbericht. TikTok maakte ook van de gelegenheid gebruik om banden met e-commercebedrijven zoals Shopify, Ecwid, BigCommerce en WooCommerce te benadrukken.

De categorie sociale handel heeft enkele wegversperringen bereikt na eerder in de pandemie grip te hebben gekregen. Brick-and-mortar heeft sterke terugslag gezien terwijl privacyveranderingen het targeten en meten van mobiele campagnes moeilijker maken. De uitrol van Shopping Ads volgt op een rapport dat TikTok plannen om uit te breiden op het water TikTok Shop in delen van Europa en de VS, beweert het betwistte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in