TikTok-ster Khaby Lame verleende het Italiaanse staatsburgerschap nadat ze als baby vanuit Senegal naar het land was verhuisd

0
74


Khaby Lame, die dit jaar werd gekroond tot de meest gevolgde persoon op TikTok, heeft het Italiaanse staatsburgerschap gekregen nadat hij als baby vanuit zijn geboorteland Senegal naar het land was verhuisd.

Lame, 22, vooral bekend om zijn koddige en volledig woordeloze reacties op internet “life hacks”, legde woensdag (17 augustus) zijn eed van burgerschap af in Chiavasso, een gemeente ten noordoosten van Turijn, aldus de lokale overheid.

De torenhoge groei van Lame naar het sterrendom wierp een ongunstige schijnwerper op de zeer strikte staatsburgerschapsregels van Italië en de behandeling door de regering van de duizenden andere jonge immigranten die in Italië zijn geboren of daar zijn opgegroeid door niet-Italianen.

In reactie op de plotselinge aandacht voor de kwestie, zei de Italiaanse onderminister van Binnenlandse Zaken, Carlo Sibilia, op 24 juni in een inmiddels verwijderde tweet dat de aanvraag voor het staatsburgerschap van Lame onlangs was goedgekeurd.

“Beste @KhabyLame, ik wilde je laten weten dat het decreet dat je #Italiaansschap toekent begin juni is uitgevaardigd door het ministerie van Binnenlandse Zaken. Binnenkort wordt er contact met u opgenomen door het plaatselijke kantoor om u op de hoogte te stellen van uw eed. Veel succes”, twitterde Sibilia destijds.

Volgens de Italiaanse wet kunnen kinderen van niet-Italianen die in Italië zijn opgegroeid het staatsburgerschap aanvragen op hun 18e, een regeling die volgens critici discriminerend is voor de vele kinderen die cultureel Italiaans zijn maar het staatsburgerschap wordt ontzegd.

Lame, die ook zijn Senegalese paspoort heeft behouden, vertelde verslaggevers dat hij “erg trots” was op het staatsburgerschap en “een grote verantwoordelijkheid voelde voor de eed” die hij had afgelegd.

“Het is niet zo dat ik me, voordat ik tekende, geen Italiaan voelde, dus er is heel weinig veranderd”, zei hij. “Maar nu ben ik officieel Italiaans, op papier.”

Op de vraag hoe zijn leven was veranderd als gevolg van zijn nieuwe TikTok-sterrendom, zei Lame dat zijn familie tijdens zijn jeugd arm maar gelukkig was, terwijl hij nu zei: “Het is een andere realiteit, het is een compleet andere wereld waaraan ik nog steeds niet gewend ben. maar ik pas me geleidelijk aan.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in