TikTok-ster Joshua Neal gebruikt de app om zijn acteercarrière te katapulteren

0
131


Joshua Neal is meer dan alleen een TikTok-komiek.

Neal is druk bezig geweest met de app voor het delen van video’s met het maken van virale, zeer herkenbare clips die hij schrijft, speelt in en produceert. Zijn hilarische video’s duren ongeveer drie minuten en hij speelt vaak meerdere mensen, zoals in zijn populaire serie van meerdere mannen die groepstherapie volgen. Hoewel de meeste mensen de app zien als een plek waar Gen Z gekke dansclips maakt, is het sindsdien uitgegroeid tot een hub voor allerlei soorten inhoud, inclusief creatieve formaten waar mensen hun natuurlijke talenten kunnen laten zien. In het geval van Neal is TikTok zijn uitlaatklep geworden waar hij zijn acteer- en komische spieren kan spannen. Zijn hoop is dat het hem helpt zijn acteercarrière een kickstart te geven.

“TikTok geeft je dit platform waar je Hollywood niet hoeft te bereiken, omdat Hollywood je zal bereiken”, vertelt Neal aan Complex. “Het heeft me gekatapulteerd om mijn spullen daar te krijgen. Het beste eraan is dat mensen eindelijk kunnen zien wat je doet. Dat is de echte vreugde in dit alles. Ik ben gewoon dankbaar dat mensen het werk dat ik doe kunnen zien en dat ze er plezier in hebben.”

Het enige dat nodig was, was de verveling van de pandemie en het verliezen van zijn baan bij Equinox om hem op weg te helpen en nu heeft hij 1,1 miljoen volgers op Tiktok, 180.000 op Instagram en 80.000 op Twitter. Zijn video’s krijgen veel liefde op alle platforms vanwege zijn acteervaardigheden en hoe herkenbaar ze zijn. Een van zijn video’s portretteert een alledaagse situatie die de meesten van ons hebben meegemaakt: een kamer binnenlopen en vergeten waarom we daar in de eerste plaats naar binnen gingen. In dit geval was het zijn telefoonoplader, en het sprak zoveel mensen aan, dat de video momenteel 9,4 miljoen views heeft. Hoe getalenteerd en creatief hij ook is, het is niet altijd gemakkelijk om viraal te gaan. Neal zegt dat een video die niet goed presteert soms zijn humeur voor de dag kan verstoren. Dat is de crux die veel makers van sociale media dragen en het is een druk die niet gemakkelijk van je af te schudden is. Neal heeft een manier gevonden om die zenuwen op hun gemak te houden en dat is door simpelweg inhoud te creëren die hij zelf leuk vindt. “Er zijn mensen die elke keer viraal gaan. Ik ben niet een van die mensen”, zegt hij. “Ik moet van mijn dak springen, een paar stunts doen, er geluidseffecten in doen. Nu maak ik alleen content waarvan ik denk dat het goed is en waar ik blij van word en dat kunnen mensen voelen.”

Zijn belangrijkste doel is groter dan viraal gaan. Terwijl hij droomde om prof te worden met voetbal en de pandemie zijn baan bij Equinox wegnam, dankzij TikTok, komt Neal steeds dichter bij het vervullen van zijn acteerdromen. Neil zegt dat hij zijn video’s als auditietapes beschouwt, in de hoop dat iemand in een filmstudio ze ziet en contact met hem opneemt zodat hij de traditionele auditieroute kan omzeilen. “Ik voel me zo vervuld van acteren. Ik hou ervan. Het is voor mij een manier om te ontsnappen,’ zegt Neal. “Ik was een raar kind, een vreemde eend in de bijt toen ik opgroeide, en acteren geeft me echt die vrijheid om gewoon te zijn wie ik wil zijn. En daar hou ik van.”

Neal bouwt ook online aan een community, die hij zijn supporters noemt, die ongetwijfeld zijn acteercarrière zullen volgen als hij daar aankomt. En hij is er niet ver vandaan. Hij kreeg onlangs een rol in de A24-film met de titel Aarde mama maar moest zich terugtrekken uit de rol toen hij positief testte op COVID-19 op de set. Het was een kleine rol, maar het werken met zo’n productiebedrijf had zijn carrière kunnen versnellen. Toch geeft Neal niet op. Hij maakt nog steeds regelmatig inhoud (Ed Opmerking: Een hysterische clip die de studiosessie voor Usher’s “That’s What It’s Made For” opnieuw voorstelt, is de reden dat ik contact opnam), optrad in comedyshows en klaar bleef voor de volgende keer dat een kans zich voordeed. Als TikTok carrières kan lanceren voor mensen als Charli D’Amelio en Addison Rae, kan en moet het zeker voor hem gebeuren.

Complex sprak met de TikTok-ster en praatte over het beantwoorden van zijn roeping, de druk om viraal te gaan en waarom hij denkt dat sociale media het spel voor de filmindustrie veranderen. Bekijk hieronder ons volledige interview met Joshua Neal.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in