TikTok Staten Island beter maken? Eersteklasser geïnspireerd door video doet haar eigen opruiming in het plaatselijke park

0
101


STATEN ISLAND, NY — Een eersteklasser van PS 53 heeft het tot haar missie gemaakt om Staten Island op te ruimen, na geïnspireerd te zijn door… TikTok.

Raadslid Michael Reilly (R-South Shore) plaatste op zijn Facebook-pagina een foto van de eersteklasser, Diana, en haar moeder Julia in Lemon Creek Park, met opruimbenodigdheden en een volle, zware vuilniszak.

“Terwijl ik vandaag een wandeling door de wijk maakte, passeerde ik de pier in Lemon Creek Park, waar ik Diana ontmoette, een eersteklasser op PS 36, en haar moeder, Julia. Moeder en dochter waren bezig met hun eigen schoonmaak van het gebied. Diana werd geïnspireerd om het gebied op te ruimen van TikTok-video’s die ze heeft bekeken’, luidt het bericht.

Het is niet de eerste keer dat TikTok – de app voor sociale media die gewoonlijk bekend staat om zijn dansuitdagingen en snelle, eigenzinnige videofragmenten – een goed middel is. Vorig jaar inspireerde een TikTok-uitdaging tot een wereldwijde opruiming van afval.

Volgens Planethome.eco is de uitdaging gestart door Daniel Toben, uit North Carolina, die mensen aanmoedigde om afval over de hele wereld op te ruimen. Zijn campagne begon tijdens de begindagen van de pandemie, toen hij met vuilniszakken naar parken ging en schoon maakte.

Volgens zijn eerste bericht op TikTok legt Toben uit dat hij iedereen uitdaagt om op te ruimen, aangezien hij aan zijn 8.000ste levenslange vuilniszak was.

Hij legde ook uit dat de uitdaging een goede manier zou zijn voor de jongere generatie om de oudere generaties te laten zien waartoe ze in staat zijn, en dat ze een “macht zijn om rekening mee te houden”.

Misschien brengt Diana de trend terug, omdat ze helpt Staten Island een beetje schoner te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in