TikTok start pilot met het testen van HTML5-minigames met een handvol partners • TechCrunch

0
97


TikTok wil de eetlust van zijn gebruikers voor mobiel gamen bepalen met de lancering van “minigames” die kunnen worden gespeeld in de sociale video-app en ontdekt kunnen worden via video’s van makers. TechCrunch heeft geleerd en heeft nu bevestigd dat TikTok’s nieuwe gaming-piloot enkele weken geleden stilletjes werd gelanceerd met een verscheidenheid aan nieuwe partners, waaronder game-ontwikkelaars Vodoo, Nitro Games, FRVR, Aim Lab en Lotum.

De lancering volgt op berichten eerder dit jaar dat de maker van sociale video-apps wilde uitbreiden naar HTML5-gaming nadat hij afgelopen november voor het eerst de wateren had getest met gaminggigant Zynga. De twee bedrijven hadden toen samengewerkt om een ​​exclusieve TikTok-titel te lanceren, Disco Loco 3D, die vergelijkbaar was met Zynga’s succesvolle spel (door overname) High Heels.

TikTok zei destijds dat het in gesprek was met andere gamemakers voor soortgelijke deals, en telegrafeerde een grotere game-uitbreiding die nog moest komen. De verhuizing, indien succesvol, zou TikTok op een dag kunnen positioneren als een thuis voor casual mobiel gamen dat door de app-winkels van Apple en Google loopt – en mogelijk hun bezuiniging op toekomstige game-inkomsten.

De lijst met nieuwe minigames is te vinden in de TikTok-app wanneer je een video op het platform plaatst. Op het laatste scherm vóór publicatie kunnen makers hashtags, een beschrijving, een locatie en meer toevoegen, en optioneel een link naar andere inhoud toevoegen. Voorheen konden gebruikers door op de knop “Link toevoegen” te tikken links toevoegen naar een verscheidenheid aan andere ervaringen via TikTok Jump, een integratietool van derden die is ingebouwd in de TikTok-app. Makers kunnen linken naar inhoud in andere apps, zoals de recepten van Whisk, de quizzen van BuzzFeed en Quizlet, de ademhalingsoefeningen van Breathwork, de beoordelingen van Rotten Tomato en meer. De nieuwe games maken geen deel uit van het TikTok Jump-initiatief, dat begrijpen we, omdat ze een first-party inspanning zijn. Ze zijn echter te vinden in dezelfde sectie.

Afbeeldingscredits: TikTok-screenshot

Wanneer een maker nu een link publiceert naar een van de nieuwe games die beschikbaar zijn in deze sectie, verschijnt deze als een anker boven zijn gebruikersnaam op de resulterende video. Van daaruit kunnen kijkers doorklikken naar de game wanneer ze de video tegenkomen.

Bij de lancering bevatten de HTML5-gametitels de volgende games:

  • Basketbal FRVR (door FRVR)
  • Tik op het verschil (door Lotum)
  • Peek a Who (door Nitro)
  • Pride Run (door Voodoo)
  • Influencer Run (door Voodoo)
  • Ruimtevernietiger (door Nitro)
  • De nachtmerrie van de heer Aim Lab (door Aim Lab)

TikTok had de lancering van zijn pilot voor mobiel gamen niet officieel aangekondigd, maar een woordvoerder bevestigde dat de inspanning een paar weken geleden begon met testen op verschillende wereldwijde markten.

“We zijn altijd op zoek naar manieren om ons platform te verrijken en testen regelmatig nieuwe functies en integraties die waarde toevoegen aan onze gemeenschap”, bevestigt een woordvoerder van TikTok aan TechCrunch. “Momenteel onderzoeken we om HTML5-games naar TikTok te brengen via integraties met externe game-ontwikkelaars en studio’s.”

Ze zeiden dat het initiatief zich in een zeer vroege testfase bevindt en dat ze geen commentaar kunnen geven op de dealvoorwaarden met de individuele gamemakers. Er wordt momenteel echter met geen van de games inkomsten gegenereerd via advertenties of in-app-aankopen, zo wordt ons verteld. Voorlopig wil de pilot alleen bepalen of en hoe TikTok’s bestaande gamingcommunity met deze games omgaat, en in hoeverre gebruikers content rond de titels zullen creëren. Op langere termijn zouden de dingen natuurlijk kunnen veranderen – als TikTok die kant op wilde gaan.

Afbeeldingscredits: TikTok-screenshot

TikTok vertelde ons dat deze nieuwe minigames een aparte inspanning zijn van de games die worden ontwikkeld voor TikTok LIVE, waardoor makers tijdens livestreaming met fans kunnen communiceren.

App-intelligentiebedrijf Watchful.ai merkte op dat de games onlangs werden vermeld onder de sectie ‘Link toevoegen’ onder de kop ‘MiniGame’, maar Zynga’s game Disco Loco 3D wordt nog steeds apart vermeld. Het zag de toevoeging onlangs uitrollen naar markten in Zuidoost-Azië. We hebben echter de minigames gevonden die beschikbaar zijn in hetzelfde menu hier in de VS

TikTok is niet de eerste techgigant die verder gaat dan zijn kernfocus naar mobiel gamen. Google omarmde bijvoorbeeld HTML5-games met de lancering van het gameplatform GameSnacks, dat vorig jaar werd geschaald over de nieuwe tabbladpagina van Google Chrome in markten als India, Indonesië, Nigeria en Kenia. Facebook stapte vorig jaar ook in cloud-gaming met de lancering van Facebook Gaming op internet en Android. Netflix heeft ondertussen gratis downloads van mobiele games tot onderdeel van zijn abonnement gemaakt.

Er is hier enige ironie dat TikTok een platform voor casual gaming bouwt en dat Zynga de eerste partner bij deze inspanning was. Het gamingbedrijf bouwde oorspronkelijk zijn bedrijf op de achterkant van Facebook en maakte gebruik van het groeiende gebruikersbestand van het sociale netwerk om spelers naar zijn titels te trekken. Dit hielp het een van de grootste bedrijven in social gaming te worden en leidde tot de uiteindelijke beursgang. Tegenwoordig is Facebook echter passé bij jongere mensen, terwijl TikTok ’s werelds beste app is. Zynga is ondertussen niet langer een op zichzelf staand bedrijf. Maar mobiel sociaal gamen zou weer kunnen groeien als de pilot van TikTok succesvol blijkt te zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in