TikTok Star legt uit hoeveel hij heeft uitgegeven aan 2 virale stuntvideo’s

0
7


Zoals velen begon Kaz Sawyer zijn carrière als maker met één virale video.

Het was begin 2020 en Sawyer had op dat moment een baan met een minimumloon, werkte parttime als trouwfotograaf en was net zijn eigen kledingbedrijf begonnen.

Hij dacht dat hij TikTok zou proberen om een ​​publiek op te bouwen en een deel ervan naar zijn bedrijven te leiden.

Al snel merkte hij dat de video’s die zijn bedrijf promootten geen succes kregen, dus besloot hij om gewoon plezier te hebben en voornamelijk grappen en uitdagingen te posten. In februari werd één video miljoenen keer bekeken.

“Ik geloofde er echt in, dus ik liet alles vallen en ging op volle kracht”, vertelde Sawyer aan Insider.

Hij stortte zich fulltime op het maken van content en twee jaar later maakte hij video’s als “We stuurden een kalkoen de ruimte in” en “Ik ontdekte hoe je echt op water kunt lopen.” Hij post voornamelijk op TikTok, waar hij 6,7 miljoen volgers heeft, en YouTube, waar hij 2,8 miljoen heeft.

Sawyer splitste de bedragen op die hij had uitgegeven om twee van zijn videoseries op te nemen, waaronder “We Build The World’s First Double-Sided Prius” en “Sending My GoPro Down A Treacherous Water Hole”.

De meeste video’s van Sawyer omvatten veel planning, reizen en aankopen van benodigdheden om de uitdagingen aan te gaan, wat uiteindelijk duizenden dollars kan kosten.

Terwijl videomakers zoals hij misschien veel verdienen, zei Sawyer, geven ze ook veel uit – en niet alleen aan video’s.

Sawyer betaalt een accountant, een parttime assistent, een parttime video-editor en een advocaat om hem te helpen met contracten.

Ook zijn levensstijl is veranderd.

“Ik woon nog bij mijn familie, maar ik ga binnenkort verhuizen”, zei hij. “Persoonlijk zou ik prima in een kleiner appartement kunnen wonen, maar voor mijn video’s moet ik waarschijnlijk een huis huren met een hele mooie tuin, dus dat wordt een grote uitgave.”

Een dubbelzijdige Prius bouwen

De mogelijkheid om zijn Prius-videoserie te filmen – die drie TikTok-berichten, drie YouTube-shorts en één lange YouTube-video bevat – deed zich voor terwijl hij een andere video aan het filmen was.

Sawyer en een vriend kwamen vast te zitten in de woestijn in Zuid-Californië. Bij toeval ontmoetten ze elkaar en kregen ze hulp van Chris Nosalek, eigenaar van een autowinkel gericht op hybride en elektrische auto’s in de stad Orange.

Nosalek had een paar oude Priussen in zijn winkel staan, dus bracht hij Sawyer op het idee om een ​​dubbelzijdige Prius te maken door twee auto’s doormidden te snijden en ze in elkaar te zetten.

“Het kwam zo natuurlijk samen – we hebben het gewoon gedaan,” zei Sawyer, eraan toevoegend: “Voor veel van mijn video’s is er veel voorbereiding vooraf, ik heb een gedetailleerd script, maar die was wat spontaner. .”

Nosalek stelde de auto’s en extra materialen gratis ter beschikking. In ruil daarvoor zorgde Sawyer ervoor dat de winkel bekendheid kreeg op zijn video’s.

Sawyer gaf slechts $ 350 uit, maar schatte dat de totale kosten voor de video ongeveer $ 13.200 zouden zijn geweest zonder de gratis ondersteuning.

Zijn uitgaven waren $ 200 voor zijn video-editor, $ 100 voor een thumbnail-ontwerper voor de lange YouTube-video en $ 50 voor eten voor degenen die hem hielpen bij het filmen ervan.

Sawyer monteerde persoonlijk de beelden die op TikTok en YouTube Shorts werden gepubliceerd, zoals hij normaal doet. Hij had ook hulp van een vriend die gratis als cameraman werkte.

Hij schatte dat de Priuses hem $ 10.000 zouden hebben gekost, naast $ 1.500 voor een Prius-batterij. En hij schatte dat hij $ 1.500 zou hebben moeten betalen voor monteurs om het werk van het personeel van Nosalek te doen.

Nosalek leverde ook $ 150 aan lasmetaal, schatte Sawyer.

Een GoPro-camera door een waterpoel sturen

Het idee voor deze video ontstond toen Sawyer een bericht op TikTok zag met een waterkanaal in Oregon.

Hij merkte dat mensen commentaar gaven en vroegen om te zien hoe het kanaal er van binnen uitzag, dus maakte hij een video waarin hij zijn publiek vroeg of ze hem zijn GoPro erheen wilden zien sturen.

Die video kreeg veel aandacht – hij is nu meer dan 46 miljoen keer bekeken – en Sawyer besloot om van zijn geboorteplaats in Californië naar Oregon te vliegen en zijn GoPro in het kanaal te zetten. Hij bevestigde zijn camera aan een kleine op afstand bestuurbare boot met een lamp.

In totaal heeft Sawyer er ongeveer $ 2.500 aan uitgegeven, inclusief naar schatting $ 300 aan benzine die hij in de auto stopte die hij ooit in Oregon had gehuurd.

Deze videoserie – die bestaat uit zes TikToks, vijf YouTube Shorts en één lange YouTube-video – was duur in vergelijking met de vorige. Maar het had ook een goed rendement op de investering.

De serie leverde hem $ 1.456 op uit advertenties op zijn lange YouTube-video en ongeveer $ 3.750 uit fondsen van makers op TikTok en YouTube Shorts.

De video’s werden alleen al op TikTok in totaal meer dan 37 miljoen keer bekeken, waardoor Sawyer met meer dan 1 miljoen volgers kon groeien. Hij kreeg ook 31.000 abonnees op YouTube.

De groei van het aantal volgers is waar het op de lange termijn om gaat, zei Sawyer, omdat het hem aantrekkelijk maakt voor merkpartnerships.

“Ik geef nooit echt om het initiële rendement op de investering”, zei hij. “Ik zou duizenden kunnen uitgeven en dat in eerste instantie niet terugverdienen en ik zal meer dan enthousiast zijn. Telkens wanneer ik groei, zie ik een merkbare kloof in wat ik in rekening kan brengen voor merkdeals, en dat is waar ik echt om geef.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in