TikTok staat niemand toe, zelfs politici niet, om verkeerde informatie te verspreiden tijdens GE15

0
8


Abonneer je op onze Telegram kanaal voor de laatste verhalen en updates.


TikTok heeft tot doel verkeerde informatie te bestrijden en Maleisische kiezers gemakkelijk toegang te geven tot geloofwaardige informatie over het verkiezingsproces tijdens de 15e algemene verkiezingen (GE15).

Terwijl het zijn positie als entertainmentplatform handhaaft, heeft TikTok strikte communityrichtlijnen opgesteld tegen nepnieuws, aanzetten tot haat en politieke advertenties.

(Tegoed: TikTok)

Tijdens een online forum dat werd gecontroleerd door leden van de media, legt Kristoffer Rada, hoofd van het openbare beleid van TikTok Malaysia uit dat het platform voor het delen van inhoud specifieke maatregelen heeft genomen waardoor gebruikers en makers van inhoud volledige vrijheid hebben bij het uiten van hun politieke ideologieën zolang het niet kwaadaardig van aard is.

We hebben een toegewijd en vertrouwd veiligheidsteam dat erop gericht is ervoor te zorgen dat deze richtlijnen strikt worden nageleefd en eerlijk worden toegepast op iedereen.”

TikTok Maleisië Hoofd Openbaar Beleid Kristoffer Rada.

Kristoffer geeft toe dat hoewel het systeem van het platform niet perfect is, ze gebruikers aanmoedigen om actie te ondernemen en alle inhoud te melden die de basisregels van TikTok schendt, waardoor het een samenwerking tussen het platform en zijn gebruikers wordt.

TikTok heeft ook een specifiek kanaal waarmee gebruikers inhoud en makers die tijdens GE15 de communityrichtlijnen schenden, kunnen rapporteren en markeren.

(Tegoed: TikTok)

Dus wat gebeurt er als iemand de communityrichtlijnen van TikTok schendt?

Kristoffer heeft uitgelegd dat schendingen (of herhaalde schendingen) kunnen leiden tot de verwijdering van de video, een schorsing of een permanente verbanning van het account van de maker. In extreme gevallen werkt TikTok ook samen met lokale autoriteiten om het probleem aan te pakken.

Wanneer de actie grenst aan crimineel gedrag, coördineren en werken we ook samen met de relevante juridische autoriteiten om ervoor te zorgen dat misdaden correct worden gemeld en dergelijke activiteiten niet verder worden verspreid op TikTok.

TikTok Maleisië Hoofd Openbaar Beleid Kristoffer Rada.

TikTok zal ook een Global Policy Changes for Government and Political Party Accounts (GPPPA) toepassen die politieke advertenties verbiedt: betaalde advertenties op het platform en makers die rechtstreeks worden betaald om politieke merkinhoud te maken.

De GPPPA verbiedt in principe elke vorm van inkomsten genereren door politici en politieke makers op het platform. Dit betekent dat accounthouders geen fondsenwervende activiteiten kunnen uitvoeren of het platform kunnen gebruiken om “geschenken” te ontvangen of te verspreiden.

TikTok werkt ook samen met mediabureaus en universiteiten om de inhoud tijdens GE15 beter te bedienen en kritisch denken te bevorderen.

#BeliaSediaUndi

Specifiek voor GE15 heeft TikTok een speciale hashtag opgezet met de naam “BeliaSediaUndi” om zowel makers als gebruikers de tools te geven om geloofwaardige informatiebronnen te creëren, te betrekken en te verkrijgen tijdens de verkiezingsperiode.

In de aanloop naar de verkiezingen heeft TikTok ook een verkiezingsgids gemaakt die gebruikers naar nauwkeurige en belangrijke informatie leidt waarvan ze op de hoogte moeten zijn.

Gebruikers kunnen ook een microsite raadplegen voor verkiezingsgerelateerd nieuws en updates die toegankelijk zijn via de zoekbanner wanneer gebruikers zoeken naar verkiezingsgerelateerde termen zoals “Belia Sedia Undi”, “GE15”, “PRU15”, “Malaysia Elections” of “Pilihan Raya”, inhoud plaatsen of een live kamer starten met verkiezingsgerelateerde hashtags.

(Tegoed: TikTok)

Aira Azhari, de Senior Manager van de Democracy and Governance Unit van het Institute for Democracy and Economic Affairs (IDEAS), verwelkomt het initiatief van TikTok om Maleisische kiezers, met name jongeren, toegang en een platform te geven om deel te nemen aan politiek en bestuur.

Ze zei dat hoewel een grote meerderheid van de rakyat nog steeds in het ongewisse is als het gaat om hun rechten en vrijheden tijdens de verkiezingsperiode, ze gelooft dat TikTok het publiek een manier biedt om de juiste informatie te verkrijgen die ze nodig hebben om weloverwogen beslissingen te nemen .

Veel jongeren kennen deze problemen niet. Er zijn niet genoeg interessante manieren waarop (politieke) informatie wordt verspreid… Hoewel sommige jongeren misschien niet geïnteresseerd zijn in partijpolitiek, zijn ze zeker geïnteresseerd in politieke doelen… Ik denk dat het voor jonge mensen nogal een uitdaging is om hun tijd te besteden aan lange inhoud zoals lezen, en ik denk dat dat een enorme reden is dat inhoudsplatforms zoals TikTok zijn geëxplodeerd, omdat het kort, pittig en interessant is.

IDEEN Senior manager van de eenheid Democratie en Bestuur Aira Azhari.

Ondertussen zei de directeur Strategie bij KRA Group Amir Farid Rahim dat, op basis van zijn ervaring, Maleisische jongeren actief TikTok gebruiken om zichzelf te informeren over politiek.

Jongeren die ik heb gesproken, zoeken om zichzelf te onderwijzen via TikTok. Het is een andere manier om sociale media te gebruiken… Deze (politieke) kwesties zijn vatbaar voor verkeerde informatie. In een verkiezingscyclus waarin er verhalen worden gepusht door politieke partijen, is er zeker politieke spin, maar de waarborgen die worden geboden door platforms zoals TikTok zijn zeer lovenswaardig.

KRA Group Director of Strategy Amir Farid Rahim.

Hij onthulde dat hij enkele klachten heeft ontvangen van mensen in politieke ruimtes dat ze het platform niet zo vrij mogen gebruiken als ze willen.

Dat is goed, want je wilt zeker weten dat de discussie wordt gemodereerd.

KRA Group Director of Strategy Amir Farid Rahim.

Als aanvulling op de discussie legde Mediha Mahmood, uitvoerend directeur van het Communications and Multimedia Content Forum of Malaysia (CMCF), uit dat een van de beste manieren om politieke desinformatie tegen te gaan, is de verspreiding van feitelijke, geverifieerde informatie.

Ze zei dat gebruikers zich ervan bewust moeten zijn dat ze niet alleen op anderen kunnen vertrouwen om het soort inhoud dat ze consumeren te reguleren en dat het delen van inhoud die ze haten het alleen maar meer viral zou maken.

We willen een cultuur van zelfregulering creëren… Gebruikers moeten weten dat ze bevoegd zijn en dat ze de tools hebben om zelfregulering uit te voeren met betrekking tot het soort inhoud dat ze consumeren en delen… Zelfs als de inhoud correct, waarheidsgetrouw en authentiek is, als het hatelijk is als het aanstootgevend is, en als het iets is waarvan je vindt dat het niet gepost zou moeten worden, dan zou je het echt niet opnieuw moeten posten. We delen of gebruiken dergelijke inhoud dus niet.

CMCF uitvoerend directeur Mediha Mahmood.

Mediha verduidelijkte dat mensen, vooral jongeren, het initiatief moeten nemen om de informatie die ze krijgen te factchecken.

Politici opgelet!

Volgens Kristoffer, hoewel TikTok echte uiting van politieke ideeën toestaat, wordt politici en politieke partijen die het platform gebruiken geadviseerd om bewust te zijn van de inhoud die ze delen.

Hij benadrukte dat politici onderworpen zijn aan dezelfde richtlijnen en sancties van de gemeenschap als elke andere gewone gebruiker, en dat er geen uitzonderingen zullen worden gemaakt voor enige vorm van schendingen op het platform.

We maken wel duidelijk dat politieke advertenties niet zijn toegestaan ​​omdat we vinden dat dit niet past bij het soort community dat we op TikTok willen bouwen. Politici en politieke partijen kunnen hun eigen accounts aanmaken. We benadrukken echter aan deze politieke partijen dat, wanneer ze aan boord komen, ze niet anders worden behandeld dan andere gebruikers wat betreft de implementatie van gemeenschapsrichtlijnen.

TikTok Maleisië Hoofd Openbaar Beleid Kristoffer Rada.


Deel uw mening met ons via TRP’s Facebook, Twitteren Instagram.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in