TikTok spoort Steve Lacy’s ‘Bad Habit’ aan naar nummer 1 in de Billboard-hitlijsten, maar kan hij Harry Styles overtreffen?

0
67


bovenlijn

Steve Lacy’s nummer “Bad Habit” bracht een derde week door op Nummer 2 op de Aanplakbord Hot 100-hitlijst, als Harry Styles’ single “As It Was” en Bad Bunny’s album Een zomer zonder jou voeg meer recordbrekende weken op nummer 1 toe aan hun naam.

Belangrijkste feiten

De populariteit van “Bad Habit” is enorm gestegen dankzij TikTok, waar meer dan 470.000 video’s zijn gemaakt voor het nummer, hetzelfde platform waar “As It Was” ook viraal ging.

“Bad Habit” was het populairste nummer op Spotify in de week die eindigde op 15 september – de 10e week op rij die het die titel verdiende – met meer dan 10 miljoen streams.

“As It Was” stond bovenaan de singles-hitlijst voor een recordbrekende 14e week op rij, de meeste weken op nummer 1 voor een soloartiest en de op twee na meeste weken op nummer 1 in de geschiedenis in het algemeen.

Een zomer zonder jou was het nummer 1 album op de Aanplakbord 200 hit voor een 11e week en zet dit jaar zijn voorsprong als het grootste album voort.

Billboard Hot 100 Top 10 Singles

 1. “Zoals het was”, Harry Styles
 2. “Slechte gewoonte”, Steve Lacy
 3. “Super Freaky Girl”, Nicki Minaj
 4. “Zonnedak,” Nicky Youre en Dazy
 5. “I Like You (A Happier Song)”, Post Malone feat. Doja Cat
 6. “Je bewijst,” Morgan Wallen
 7. “Over verdomde tijd,” Lizzo
 8. “Ik maak me geen zorgen”, OneRepublic
 9. ‘Late Night Talking’, Harry Styles
 10. “Wacht op je”, Future feat. Drake en Tems

Billboard 200 Top Vijf Albums

 1. Een zomer zonder jouSlecht Konijntje
 2. Demonen beschermd door engelenNAV
 3. Patiëntnummer 9Ozzy Osbourne
 4. Dangerous: The Double AlbumMorgan Wallen
 5. andere manKane Brown

Sleutelachtergrond

Lacy, 24, heeft zijn tweede album uitgebracht Tweelingenrechten in juni. Het nummer is zijn grootste hit tot nu toe. Lacy is gespecialiseerd in R&B en heeft ook als producer gediend voor acts als Vampire Weekend, J. Cole en Kendrick Lamar. Toen hij op de middelbare school zat, maakte hij deel uit van de Grammy-winnende band the Internet.

Verder lezen

‘Geminis Create Change’ Steve Lacy was vroeger bang voor rocksterrendom. Zijn nieuwe album hielp hem van gedachten te doen veranderen. (Gier)

Bad Bunny’s ‘Un Verano Sin Ti’ passeert ‘Encanto’-soundtrack als grootste album van het jaar (Forbes)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in