TikTok-speurders brengen moordenaar voor het gerecht

0
89


Waarschuwing: het volgende artikel bevat inhoud die voor sommigen storend kan zijn.

Social media platforms zoals TikTok wekt misschien de woede van sommigen voor het populariseren van onaangename virale dansen, zoals de floss, maar het is moeilijk om te argumenteren tegen de positieve rol die de op internet gebaseerde technologie speelde bij het berechten van de moordenaar van een jonge vrouw.

Dat is precies wat er gebeurde toen Victor Sosa uiteindelijk werd veroordeeld voor de moord op zijn ex-vriendin, Daisy De La O, nadat hij werd herkend als de hoofdverdachte op de vlucht dankzij een social media-campagne op TikTok en Instagram gelanceerd door De La O’s vrienden, met de hashtag “Justice for Daisy.”

Terwijl de sheriff van Los Angeles County elke aanwijzing opspoorde om Sosa te lokaliseren, overspoelden de vrienden van De La O Instagram en Tiktok met afbeeldingen van hem en drongen er bij iedereen op aan hem voor het gerecht te brengen, zoals hieronder geüpload door Rebecca Fuentes.

Dankzij de social media campagne werd Sosa eindelijk gespot in Mexico. Zoals ABC13 meldde,

‘De tip die de zaak heeft gekraakt? Iemand herkende Sosa van de social media-campagne van de vrienden en zag hem aan het werk in de Rosarito-bar en nachtclub Papas & Beer.”

De politie arresteerde Sosa in Mexico op 2 juli 2021, meldde ABC7. Hij werd vervolgens terug naar Los Angeles gebracht om de beschuldiging van moord met voorbedachten rade onder ogen te zien, waarvoor hij pleitte niet schuldig te zijn.

Op 4 mei 2022 werd Sosa schuldig bevonden aan moord met voorbedachten rade en riskeert ze een gevangenisstraf van maximaal 26 jaar.

Ongeveer een maand voor haar moord in februari 2021 maakte de 19-jarige De La O het uit met de toen 25-jarige Sosa wegens vermeende fysieke mishandeling. Via een sms wist Sosa De La O echter te overtuigen om naar buiten te gaan. Ze is nooit meer naar huis teruggekeerd. De laatste woorden die ze naar verluidt tegen haar moeder, Susana Salas, zei, waren: “Ik kom terug, oké, het duurt niet lang, dat beloof ik,” zei Salas volgens ABC13.

De familie zei dat op bewakingsvideo’s die werd verkregen door ABC7, te zien was dat Sosa het lichaam van De La O ‘in een steegje sleepte nadat hij haar had doodgestoken’, aldus het rapport. De volgende ochtend werd haar levenloze lichaam ontdekt in een opgerold tapijt.

Bij het horen van Sosa’s veroordeling in de rechtszaal, zei Salas: “Ik heb een jaar en bijna drie maanden gewacht om die woorden te horen,” meldde ABC7. ‘Maar om ze voor de rechtbank te horen was iets anders, weet je? Eerlijk gezegd zie ik mijn dochter lachen in de hemel. Eindelijk is er recht gedaan.”

Als het ging om de rol die TikTok en Instagram speelden om Sosa voor het gerecht te brengen, vertelde Salas aan New York Magazine“Godzijdank voor sociale media, eerlijk gezegd.”LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in