TikTok ‘Slugging’-trend laat mensen hun gezicht insmeren met vet

0
82


Over het algemeen ontdekten de auteurs van het onderzoek dat ongeveer 6 op de 10 berichten alleen de voordelen van slugging benadrukten, terwijl slechts 2 op de 10 mogelijke risico’s noemde.

“Wat we vonden was niet per se verkeerde informatie, maar vaak een gebrek aan informatie”, zei Pagani. “Vaak werd er gewoon geen rekening gehouden met risico’s.”

Naast een verhoogd risico op acne in het gezicht bij patiënten die vatbaar zijn voor acne, zei Pagani dat er ook het risico bestaat dat plaatselijke huidmedicatie die vóór het sluggen wordt aangebracht, in wezen vast komt te zitten onder petroleumzalven en daarom mogelijk dieper wordt geabsorbeerd – en voor langere tijd — dan oorspronkelijk de bedoeling was.

“Nu is slugging een van de relatief ongevaarlijke dingen die op TikTok te vinden zijn”, erkende Pagani. “Maar zelfs in het geval van meestal goedaardige schoonheidstrends, is de hoop dat kijkers nauwkeurige informatie zullen krijgen van betrouwbare bronnen, informatie ondersteund door wetenschap op basis van gegevens en onderzoek. Omdat andere trends of schoonheidsproducten zeker potentieel schadelijker kunnen zijn dan zoiets als slurpen.”

De bevindingen zijn onlangs gepubliceerd in het tijdschrift Klinieken in de dermatologie.

Het is die bredere kwestie die Kelly Garrett, directeur van de School of Communication aan de Ohio State University, zorgen baart.

“Het is geen wonder dat mensen uiteindelijk op zoek gaan naar gezondheidsinformatie in deze digitale ruimtes”, zegt Garrett, die erop wees dat sociale media vertrouwd en gebruiksvriendelijk zijn en een krachtige manier kunnen zijn om onderzoek te doen.

En medische professionals zijn niet de enige leveranciers van nuttige gezondheidsinformatie. “Iemand die bijvoorbeeld met een kankerdiagnose leeft, kan ook belangrijke inzichten hebben”, zei Garrett.

Maar het probleem, merkte hij op, is dat “op sociale media de doelen van de makers van inhoud niet altijd duidelijk zijn.

“Posts van zorgverleners zijn vaak bedoeld om te informeren, maar andere makers zijn misschien meer geïnteresseerd in het bieden van entertainment, het overtuigen van consumenten om iets te kopen of gewoon om verkeer naar hun inhoud te genereren,” zei Garrett. “Consumenten die de doelen van de makers verkeerd begrijpen, kunnen ook misleid worden over de inhoud.”

Dit alles betekent dat het van cruciaal belang is dat gebruikers van sociale media zich bewust zijn van de risico’s bij het online zoeken naar gezondheidsinformatie, zei Garrett, die niet betrokken was bij het onderzoek.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in