TikTok Shop is nu beschikbaar voor geselecteerde Amerikaanse bedrijfseigenaren om zich aan te melden

0
7


  • Bepaalde bedrijven kunnen zich nu aanmelden voor TikTok Shop US als ze geïnteresseerd zijn in het verkopen van hun producten aan TikTokers.
  • De functie is alleen beschikbaar in de VS, het VK en zeven regio’s in Azië.
  • TikTok zegt dat het een commissie van 5% zal vragen voor elke in-app-verkoop die een bedrijf doet.

Amerikanen zijn misschien dichter bij het krijgen van de TikTok Shop-functie net op tijd voor de feestdagen.

Amerikaanse verkopers kunnen zich nu aanmelden voor TikTok Shop als ze producten rechtstreeks aan consumenten willen verkopen via de app voor het delen van video’s.

“TikTok Shop is een innovatieve nieuwe winkelfunctie waarmee handelaren, merken en videomakers producten rechtstreeks op TikTok kunnen presenteren en verkopen via in-feed video’s, LIVE’s en het tabblad productshowcase”, luidt een bericht op de officiële site.

De winkelfunctie is momenteel alleen beschikbaar in het VK en zeven regio’s in Azië.

Hoewel de site om een ​​bedrijf te registreren om op het platform te verkopen in gebruik is in de VS, is deze niet voor elke bedrijfseigenaar beschikbaar. Momenteel moeten degenen die zich proberen te registreren een “uitnodigingscode” opgeven om toegang te krijgen tot de applicatie.

Volgens de TikTok-aanmeldingssite moeten handelsondernemingen een Amerikaans bedrijfsregistratiedocument overleggen om zich aan te melden, terwijl individuele verkopers een door de VS uitgegeven paspoort of rijbewijs nodig hebben. Aanvragers kunnen een dag of twee na indiening een reactie verwachten.

Een rapport van Semafor zei dat de app alleen geselecteerde bedrijven uitnodigt om zich aan te melden, maar het is onduidelijk welke bedrijven de uitnodiging hebben ontvangen.

De app die eigendom is van Bytedance adverteerde “verkeer van hogere kwaliteit”, “betere consumentenervaring” en “naadloze samenwerking tussen makers” aan verkopers die zich registreren.

Hoewel het niets kost om je aan te melden, ontvangt TikTok een commissie van elke verkoop, staat er op de site.

“De commissie voor elke productverkoop is 5%. Dit wordt verlaagd tot 1,8% gedurende de eerste 90 dagen na succesvolle registratie, en daarna keert het commissietarief terug naar 5% na de 90 dagen”, legt de site uit.

De app is begonnen met het testen van een ‘Shop’-feedtabblad in Indonesië, volgens een rapport van Techcrunch uit juni, en werkte eerder samen met Shopify om gebruikers in 2021 in-app te laten winkelen.

Dinsdag meldde de Financial Times de herstructurering van TikTok’s Amerikaanse activiteiten om de voormalige algemeen directeur van Noord-Amerika, Sandie Hawkins, aan het roer van TikTok Shop US te plaatsen.

“Ze zal een waardevolle partner zijn … aangezien (e-commerce) een cruciaal onderdeel wordt van de behoeften van onze klanten en TikTok voortbouwt op veel van het native gedrag dat we al op het platform zien”, zei global solutions executive Blake Chandlee in een maandag. opmerking voor het personeel, meldt FT.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in