TikTok-sensatie Rob Anderson praat over homowetenschap en touren

0
94


Rob Anderson. (YouTube/Rob Anderson)

Rob Anderson blies op TikTok met zijn Homowetenschap serie – nu is hij klaar om te domineren. Bij wijze van spreken.

Je bent Rob misschien tegengekomen op TikTok, waar hij meer dan twee miljoen volgers heeft verzameld met zijn ‘Gay Science’-video’s, zijn Oscar-verslaggeving en – meer recentelijk – zijn komische popsongs.

Terwijl hij zich voorbereidt om de weg op te gaan, RozeNieuws sprak Rob in om over seksuele onderwerping te praten, op TikTok op te blazen en waarom queer mensen komedie nodig hebben om moeilijke tijden door te komen.

Je bent begonnen in comedy – wat was je toegangsweg naar die wereld?

Mijn favoriete films waren altijd de parodieën – ik vond het geweldig Enge film, Niet nog een tienerfilm, elke parodie die iets uit de popcultuur nam en het op zijn kop zette. Toen ik ouder werd, wilde ik mijn mensen vinden die ook van dat soort dingen genieten, dus verhuisde ik naar Chicago en improviseerde ik. Dat was mijn intrede in comedy en ik was er redelijk succesvol in. Ik was een werkende acteur, ik was een geïmproviseerde komiek, maar ik voelde mijn magie niet echt, dus nam ik een korte pauze en ging naar New York. Het was in die tijd dat ik niet echt gefocust was op het zijn van een komiek, dat het echt voor mij werkte.

Rob Anderson draagt ​​een pak met bloemenpatroon.
Rob Anderson draagt ​​een pak met bloemenpatroon. (Geleverd)

Sindsdien ben je op TikTok opgeblazen. Hoe kwam dat en hoe was de ervaring?

Ik maakte TikTok-video’s voor een bedrijf waarvoor ik werkte – een website voor het beoordelen van eten – en ik vond het erg leuk, ik was er echt goed in, en veel van de video’s gingen viraal vanwege hun humor. Ik dacht ik geef het zelf een duw. Ik geniet echt van de creativiteit die met TikTok gepaard gaat. Het was het enige platform dat me ertoe bracht dingen te creëren. Ik bedoel, we hebben YouTube en Instagram gehad, zoveel manieren waarop ik het internet had kunnen betreden als komiek, maar er was echt TikTok voor nodig om mijn creativiteit aan te boren.

Het is fijn om mensen te hebben die me snappen en snappen wat ik doe. Sommige van mijn inhoud is niet altijd komisch – dat is wat ik echt leuk vind aan TikTok. Ik kan een verhaal vertellen over dames in de jaren 1900 die mensen vermoordden om te overleven of vrouwelijke seriemoordenaars. Ik kan daar echt gewoon doen wat ik wil.

De Homowetenschap vooral serie heeft een enorme respons gehad – waar komt dat idee vandaan?

Ik kon geen reden vinden waarom homomannen van ijskoffie hielden, maar het leek alsof de keuze alomtegenwoordig was – dat homomannen ijskoffie verkiezen boven warme koffie. Ik ben er zeker een, en er was geen echte reden voor, dus besloot ik er zelf een te maken. Ik wilde het uitleggen op een manier die dwaas maar zakelijk was, bijna als ‘dit is de realiteit van de situatie’, maar dat is het duidelijk niet. Mensen vonden dat zo leuk dat ze me bleven vragen om meer Homowetenschap onderwerpen, dus ik nam gewoon de dingen die al bestaan ​​en legde ze allemaal uit met nepwetenschap.

LHBTQ+-mensen maken momenteel een moeilijke tijd door, van aanvallen op wetgeving tot toenemende haatmisdrijven. Wat is de kracht van komedie in die context?

Ik denk dat het in beide richtingen een enorm voordeel heeft. Ik denk dat voor mensen die het niet eens zijn met het idee dat queer kinderen bestaan ​​en het verdienen om van zichzelf te houden, als ze worden benaderd op een manier die door humor is, hun hoede een beetje lager is en dat de boodschap misschien een beetje beter kan worden gehoord. Dingen komen gewoon harder aan als ze door komedie zijn, omdat er een gevoel van vertrouwen is.

Ik denk ook dat aan de kant van mensen die het met je eens zijn, het leuk is om ergens om te lachen als je zo hard vecht. We vechten de hele tijd zo hard en het is vermoeiend, en het is leuk om tussendoor een beetje te lachen.

Wat kunnen mensen verwachten van je aankomende comedyshows – wat is de algemene sfeer?

Beroven: De sfeer is homo [laughs]. Het is een erg homoseksuele show. Ik heb veel materiaal waar ik grappen over wilde maken die ik niet echt op internet kan doen vanwege de richtlijnen voor sociale media, dus heb ik ze een beetje weggestopt in hun eigen kleine privéruimte. Ik heb die dingen genomen en er een paar liedjes van gemaakt, creatieve presentaties, dus het is meer afwisseling dan alleen stand-up – er is ook veel verhalen vertellen.

Je komische nummer “Nothing For You” onderzoekt knik en seksuele onderwerping – waar kwam de inspiratie vandaan?

Ik wilde muziek maken die klonk als een nummer dat je op de radio zou horen, maar als je ernaar luistert, denk je: wat? Zoveel liedjes gaan over iemand willen, iemand je alles geven, en ik dacht dat het leuk zou zijn om het te verdraaien en te willen dat ze je hun niets geven en dat de keuze maken. Het kwam zeker uit dat aspect en speelde ook in op deze onderdanigheid en kinkyheid die specifiek deel uitmaakt van de homogemeenschap en de homocultuur. Ik wilde er een pride-hymne van maken en mensen vragen zich af waarom dat een pride-hymne is. Mensen die het snappen, snappen het.

Je hebt in de maand juni 100 procent van de opbrengst van het lied gedoneerd aan Voor de gworlen, een zwart, door transgender geleid collectief. Waarom ligt die organisatie u nauw aan het hart?

Er zijn heel veel geweldige LGBTQ+-doelen en organisaties en ik denk dat een select aantal veel aandacht krijgt in de maand juni. Het zijn geweldige organisaties, maar er zijn er zoveel die meer specifieke dingen doen. Want The Gworls was een van degenen die heel dicht bij me stonden en waarvan ik voelde dat ze iets geweldigs deden. Ik heb een tijdje in New York gewoond, ze zijn een in New York gevestigde organisatie en ze helpen transgenders overal. Ze bieden financiële hulp voor huur en genderbevestigende operaties, en ze geven feesten om geld in te zamelen voor dat doel. Het sluit echt aan bij mij.

Je hebt popmuziek gedaan, je hebt comedy gedaan – wat nu?

Alles [laughs]. Ik ben als de nieuwe RuPaul – waar is mijn reep? Waar is mijn bobblehead-pop? Een van mijn favoriete komieken is Nathan Fielder en zijn stijl van komedie is deze docuserie ‘half echt, half niet echt’ [format], en daar heb ik altijd heel graag in willen duiken. Ik denk dat meedoen aan een documentaire of een serie die echt is – echte interviews en echte dingen gebeuren, maar het is zo geconstrueerd dat het een grap wordt – dat is iets dat ik wil onderzoeken. Dus na mijn show van dit najaar denk ik dat ik me op dat soort format ga richten.

Rob Anderson toert in oktober door de Verenigde Staten. Tickets zijn hier verkrijgbaar.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in