TikTok-sensatie Khaby Lame krijgt Italiaans staatsburgerschap

0
112


Khaby Lame, de meest gevolgde maker van TikTok, heeft het Italiaanse staatsburgerschap gekregen, omdat hij in Italië woonde sinds hij een jaar oud was nadat zijn familie daarheen was verhuisd.

De 22-jarige Khaby Lame is een comedy-maker op TikTok, waar hij meer dan 140 miljoen volgers heeft. Hij overtrof de voormalige meest gevolgde maker Charli D’Amelio in juni, en hij heeft sindsdien zijn heerschappij op de eerste plaats voortgezet, tot grote vreugde van de fans.

De TikToker werd in 2000 in Senegal geboren, maar zijn familie verhuisde naar Chivasso, Italië toen hij nog maar een jaar oud was.

Nu, na 21 jaar in het land te hebben gewoond, heeft Khaby officieel het Italiaanse staatsburgerschap gekregen. De ster legde op 17 augustus in Chivasso de eed van burgerschap af.

Volgens de Europese Commissie zegt de Italiaanse wet dat “degenen die geboren zijn uit niet-staatsburgerlijke ouders het staatsburgerschap kunnen verwerven als ze in Italië zijn geboren, ononderbroken hebben gewoond tot hun 18e en binnen een jaar na hun achttiende een intentieverklaring hebben ingediend. verjaardag.” Deze regelgeving blijft echter aanleiding geven tot discussie onder critici, vanwege het aantal mensen dat het staatsburgerschap wordt ontzegd.

In een inmiddels verwijderde tweet van juni zei de Italiaanse onderminister van Binnenlandse Zaken, Carlo Sibilia: “Beste @KhabyLame, ik wilde u laten weten dat het decreet dat u #Italiantizenship verleent begin juni werd uitgevaardigd door het ministerie van Binnenlandse Zaken. Binnenkort wordt er contact met u opgenomen door het plaatselijke kantoor om u op de hoogte te stellen van uw eed. Veel geluk.”

In een gesprek met verslaggevers over het verkrijgen van het staatsburgerschap, zei Khaby naar verluidt dat hij “erg trots” is en dat hij “een grote verantwoordelijkheid voelt voor de eed” die hij heeft afgelegd.

Hij voegde eraan toe: “Het is niet zo dat ik me vóór de ondertekening niet Italiaans voelde, dus er is heel weinig veranderd. Maar nu ben ik officieel Italiaans, op papier.”

Khaby is vooral bekend om zijn hilarische woordeloze reacties op enkele van de meest nutteloze life-hacks en gekste video’s van internet, en hij heeft een verbazingwekkende hoeveelheid views en likes op zijn inhoud verzameld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in