TikTok schreef dagen na de verkiezingen aan de regering | Informatie leeftijd

0
100


TikTok heeft geen tijd verspild met de nieuwe regering. Foto: Shutterstock

TikTok heeft geprobeerd om op de voorgrond te treden met de nieuwe Labour-regering, met onthullingen die de socialemediagigant schreef aan de nieuwe minister van Binnenlandse Zaken, slechts enkele dagen nadat ze was beëdigd.

In een antwoord op een vraag van de senaat naar aanleiding van een bericht van de liberale senator James Paterson, bevestigde het ministerie van Binnenlandse Zaken dat TikTok-directeur van Openbaar Beleid, Australië en Nieuw-Zeeland, Brent Thomas, de minister van Binnenlandse Zaken Clare O’Neil twee keer heeft geschreven sinds de Verkiezingen mei.

Het komt op het moment dat de controversiële technologiegigant steeds meer onder de loep wordt genomen over de beschikbaarheid van de gegevens van zijn gebruikers in China en een departementaal onderzoek in Australië.

O’Neil is op 1 juni van dit jaar beëdigd als minister.

Slechts vijf dagen later stuurde Thomas haar een brief. Waar de brief over ging of waarvoor TikTok lobbyde bij de nieuwe regering is niet bekendgemaakt.

Minder dan twee weken later onthulde een Amerikaans onderzoek van BuzzFeed, gebaseerd op 80 gelekte interne TikTok-opnames van vergaderingen, dat er herhaaldelijk toegang werd verkregen tot Amerikaanse gebruikersgegevens vanaf het vasteland van China.

Op 13 juli bevestigde Thomas van TikTok aan senator Paterson dat TikTok-medewerkers van over de hele wereld, waaronder China, toegang hebben tot bepaalde gegevens van de miljoenen Australische TikTok-gebruikers.

Een week later schreef Thomas opnieuw aan O’Neil, waarbij haar kantoor de ontvangst ervan bevestigde.

De brieven lijken weinig impact te hebben gehad op O’Neil, die sindsdien haar TikTok-account heeft gewist en haar afdeling heeft opgedragen de gegevensverwerkingspraktijken van het bedrijf te onderzoeken.

Begin augustus organiseerde de afdeling Binnenlandse Zaken een bijeenkomst met TikTok-moederbedrijf ByteDance als onderdeel van haar “voortdurende betrokkenheid bij socialemediabedrijven”.

Op 9-10 augustus hield het ministerie een reeks oefeningen met de overheid, de particuliere sector en maatschappelijke organisaties om de verspreiding van online terroristische en extremistische inhoud te voorkomen, met deelname van TikTok-vertegenwoordigers.

Op 17 augustus reageerde de afdeling Binnenlandse Zaken op Thomas’ eerste twee brieven, maanden eerder verstuurd.

Volgens de laatste correspondentie tussen de twee vroeg TikTok eerder deze maand om een ​​ontmoeting met het kantoor van O’Neil.

TikTok schakelt Font Public Relations ook in om te lobbyen bij de federale overheid, volgens het Lobbyist Register.

Volgens het ministerie heeft David Abbott van Font Public Relations sinds de federale verkiezingen geen contact opgenomen met de overheid namens TikTok.

Het is een turbulent jaar geweest voor TikTok.

Eerder deze maand maakte het bedrijf bekend dat het Oracle had ingeschakeld om zijn algoritmen en contentmoderatiemodellen te controleren.

Het technologiebedrijf zal “regelmatige doorlichting en validatie” voor TikTok voltooien in een poging om te voorkomen dat zijn massa’s gegevens door Chinese autoriteiten worden gemanipuleerd.

Nieuw onderzoek onthulde onlangs ook een alarmerende code-injectie in TikTok via in-app-browsers. Deze trackingmogelijkheid, die ook werd gevonden op Instagram en Facebook Messenger, zou mogelijk gevoelige informatie kunnen volgen, waaronder gebruikersnamen, wachtwoorden en creditcardgegevens en toegang kunnen krijgen tot het scrollgedrag, schermtikken en toetsenbordinvoer van gebruikers.

Dit jaar werd ook onthuld dat Australische TikTok-gebruikersgegevens toegankelijk zijn op het vasteland van China, ondanks eerdere beweringen van het bedrijf dat dit niet mogelijk was.

TikTok verscheen eerder voor een Australische parlementaire commissie en leverde bewijs dat “het parlement en via het parlement, het Australische volk, verzekerde dat de gegevens van Australische gebruikers op hun platform veilig waren”.

Na de onthullingen in de VS kondigde TikTok aan dat het al zijn Amerikaanse verkeer naar Oracle-servers zou migreren om ervoor te zorgen dat het niet toegankelijk is in China.

Dit kwam nadat TikTok in 2020 een deal had gesloten met Oracle na een poging van de toenmalige Amerikaanse president Donald Trump om TikTok te verbieden vanwege zorgen over de nationale veiligheid.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in