TikTok-schikking: Illinois-gebruikers komen in aanmerking voor uitbetaling van een class action-rechtszaak van $ 92 miljoen

0
132


DoorABC7 Chicago digitaal team via WLS-logo

CHICAGO (WLS) — Inwoners van Illinois komen mogelijk in aanmerking voor een substantiële uitbetaling nadat TikTok een class action-privacyrechtszaak had geregeld voor $ 92 miljoen.

Let op: bovenstaande video is van een eerdere reportage

De schikking lost claims op dat de populaire app voor het delen van video’s de Biometrische Informatie Privacy Act van Illinois heeft geschonden door onwettig biometrische informatie en privacygegevens van gebruikers te verzamelen en deze vervolgens aan derden bekend te maken zonder hen hiervan op de hoogte te stellen.

Naast de contante afwikkeling vereist de overeenkomst dat TikTok maatregelen op het gebied van gegevensprivacy creëert, waaronder een training- en nalevingsprogramma voor nieuwe werknemers en contractanten, evenals het opzetten van jaarlijkse privacytraining voor alle werknemers.

De nederzetting wordt geleverd met twee klassen: een landelijke klasse en een Illinois-klasse. Iedereen die in de staat Illinois woont en de app in Illinois heeft gebruikt om video te maken vóór 30 september 2021, komt in aanmerking voor een schikking, die wel zes keer meer kan zijn dan claims in de landelijke klasse.

Om te zien of u in aanmerking komt om een ​​claim in te dienen en om uw claim in te dienen, klik hier

Copyright © 2022 WLS-TV. Alle rechten voorbehouden.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in