TikTok schetst programmering voor Black History Month

0
45


TikTok heeft de programmering voor Black History Month aangekondigd, waaronder de allereerste Visionary Voices-lijst, evenals speciale programmering in februari.

Ten eerste, op het nieuwe Visionary Voices-initiatief: TikTok heeft een groep zwarte makers uitgekozen om deel te nemen aan een showcase van een maand lang van hun werk.

TikTok Black History Month 2023

Zoals uitgelegd door TikTok:

Onze allereerste lijst met visionaire stemmen erkent 15 zwarte makers die innovators zijn in hun vakgebied, TikTok gebruiken om de zwarte gemeenschap te onderwijzen, te entertainen en te pleiten, terwijl ze zowel op als buiten het platform een ​​aanzienlijke impact hebben.

Deelnemers zijn gekozen in drie categorieën: Creators, Small Owned Businesses en Industry Disruptors. Gedurende de maand zal TikTok het werk van deze makers belichten, als onderdeel van een bredere showcase van wat kan worden bereikt via de TikTok-gemeenschap en -verbinding, en hoe deze innovators het platform optimaal gebruiken.

TikTok host ook een #BlackTikTok in-app hub, waar het zal worden gemarkeerd inspirerende verhalen van makers en bedrijven die eigendom zijn van Black, terwijl het ook muziek van Black-makers wil laten zien, met een nieuwe #BlackMusic-showcase.

“De heropleving van klassieke R&B-platen op TikTok bewijst dat geweldige muziek altijd zal voortleven en laat zien hoe onze gemeenschap tijdloze muziekontdekking voedt. We zijn er trots op een thuis te zijn voor onze R&B-iconen om hun kunstenaarschap te blijven innoveren en we zijn verheugd om R&B-legende te verwelkomen, Mya naar het perron.”

TikTok zal ook een scala aan live gestreamde evenementen organiseren, met muzikanten, artiesten en meer, die zullen uitmonden in een 6 uur durende livestream om ‘Zwarte cultuur, makers en het eindeloze geschenk van zwart talent op ons platform’ te vieren.

Ten slotte zal TikTok ook een selectie van in-real-life evenementen organiseren om de #BlackTikTok-community te vieren.

“We zijn van plan om de derde aflevering van onze Visionary Voices Salon-serie te hosten, ter ere van cultuurveranderaars in media en entertainment, en we zullen ook onze makersgemeenschap vieren met een Black History Month-viering in Los Angeles.”

Het vieren van zwarte makers is een belangrijk aandachtspunt voor TikTok, niet alleen vanwege de aanzienlijke invloed die deze gebruikers kunnen hebben op belangrijke trends, maar ook vanwege de relatie van TikTok met zwarte makers in het verleden, die niet altijd geweldig is geweest.

In het verleden werd TikTok ervan beschuldigd te profiteren van zwarte makers, met name met betrekking tot danstrends, zonder ze de aandacht te geven die ze verdienen. TikTok heeft hard gewerkt om dit aan te pakken, en Black History Month biedt TikTok een belangrijke kans om de Black Creator-gemeenschap onder de aandacht te brengen en respect te betuigen.

En het zou een goede showcase kunnen zijn van belangrijke trends en creatieve innovaties in de app.

Je kunt afstemmen op TikTok’s Black History Month-evenementen door de #BlackTikTok hashtag, of bekijk de Black History Month in-app hub.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in