TikTok rolt mogelijk een ‘Nearby’-feed uit

0
94


Een van ’s werelds populairste apps voor sociale media test nieuwe functies om gebruikers veel meer gelokaliseerde berichten en aanbevelingen te bieden. Voor het eerst gerapporteerd door social media-consultant en brancheanalist, Matt Navarra, is TikTok aan het sleutelen aan een feed ‘in de buurt’ binnen een handvol accounts in Zuidoost-Azië die makers van inhoud de mogelijkheid biedt om locatietags aan hun video toe te voegen. Het is momenteel onduidelijk of de vertical alleen video’s met geotags weergeeft. Een screenshot van het bèta-tabblad ‘In de buurt’ dat te zien is naast de feeds ‘Volgen’ en ‘Voor jou’ op de startpagina van de app, werd vervolgens eerder vanochtend geleverd door influencer-marketingstrateeg, Brendan Gahan.

[Related: 7 tricks to make the most of TikTok.]

Bij gebruik van de feed ‘In de buurt’ kunnen gebruikers hypothetisch naar lokale bedrijven en restaurants bladeren op basis van hun interesses, en nieuwe en relevantere accounts vinden om te volgen. Berichten over de nieuwste potentiële functie komen op de hielen van TikTok die eerder deze zomer ook een afzonderlijke “Shop”-feed testte die de aankoop van consumenten en het browsen van producten binnen TikTok Shop zou kunnen consolideren.

[Related: Why TikTok’s algorithm is so addictive.]

Beide toevoegingen wijzen op potentieel belangrijke nieuwe manieren om de app te gebruiken en de positie van TikTok binnen het ecosysteem van sociale media verder te versterken. Evenzo, As TechCrunch merkt ook op dat de bijgewerkte feeds het moederbedrijf van TikTok, ByteDance, in staat zouden stellen een inhaalslag te maken met concurrenten die al vergelijkbare functies aanbieden, zoals Snapchat’s Snap Map en Instagram’s doorzoekbare kaart. Google heeft al toegegeven dat de app zijn eigen kernproducten, Search en Maps, drastisch ondermijnt, aangezien een jonger publiek steeds meer op TikTok vertrouwt voor ontdekkingsdoeleinden.

Natuurlijk kunnen beide experimenten drastisch veranderen tegen de tijd van een meer wijdverbreide uitrol, of voor de overgrote meerderheid van de gebruikers nooit het daglicht zien. Bedrijven zoals TikTok testen voortdurend nieuwe functies in kleinere, gerichte markten zonder dat ze ooit volledig worden geïmplementeerd. Dat gezegd hebbende, is het moeilijk in te zien hoe gelokaliseerde feeds en geografisch gerichte inhoud niet op de een of andere manier in de app terechtkomen.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in