TikTok rolt een eenvoudige in-app, tekst-naar-beeld AI-generator uit – TechCrunch

0
96


TikTok heeft een nieuwe in-app tekst-naar-afbeelding AI-generator uitgerold waarmee gebruikers een prompt kunnen typen en een afbeelding kunnen ontvangen die als achtergrond in hun video’s kan worden gebruikt. Het effect wordt “AI greenscreen” genoemd en is toegankelijk via het camerascherm van de korte video-app. Het nieuwe effect werd voor het eerst opgemerkt door The Verge.

De lancering van het nieuwe filter komt omdat tekst-naar-afbeelding AI-generatoren steeds populairder worden, vooral met de lancering van OpenAI’s DALL-E 2. Het is vermeldenswaard dat de afbeeldingen die TikTok’s AI-generator produceert vrij eenvoudig zijn in vergelijking met de output van opmerkelijke tekst-naar-afbeelding-modellen, waaronder DALL-E 2 en Google’s Imagen. Het model van TikTok produceert abstracte beelden, terwijl DALL-E 2 en Imagen fotorealistische beelden kunnen creëren.

TikTok's tekst-naar-afbeelding AI-generator

Afbeeldingscredits: Screenshot/TechCrunch

Het is mogelijk dat TikTok zijn model opzettelijk heeft beperkt om ervoor te zorgen dat de inhoud die het maakt voldoet aan de communityrichtlijnen van de app, inclusief die rond naaktheid en gewelddadige beelden. Als het model van TikTok zo complex en fotorealistisch was als DALL-E 2 of Imagen, zou het zeker door sommige gebruikers worden gebruikt om verontrustende inhoud te creëren. TikTok heeft mogelijk gekozen voor een abstract model om dergelijke problemen te voorkomen.

TikTok heeft een aantal suggesties die verschijnen wanneer je het effect selecteert, waaronder ‘Snorkelen in een paarse oceaan’, ‘Verborgen dorp in de bergen’ en ‘Uitbarstende regenboogvulkaan’. Deze prompts visualiseren TikTok’s focus op abstracte beelden voor zijn tekst-naar-beeld AI-generator. Je kunt met je eigen aanwijzingen spelen om vergelijkbare abstracte beelden te krijgen.

TikTok's tekst-naar-afbeelding AI-generator

Afbeeldingscredits: Screenshot/TechCrunch

Als je prompt echter naaktheid of gewelddadige bewoordingen bevat, zul je zien dat het model abstracte beelden zal weergeven met de juiste kleuren en thema’s, maar niets duidelijk genoeg om censuur te rechtvaardigen vanwege de communityrichtlijnen van de app.

Vanaf nu wordt het filter gebruikt voor een paar TikTok-trends, waaronder een waarbij je je naam in de generator invoert om te zien hoe je ‘esthetiek’ eruitziet. Een andere trend is dat gebruikers hun verjaardag invoeren in de generator. En natuurlijk proberen sommige gebruikers tevergeefs te zien of de generator specifieke lichaamsdelen zal nabootsen.

Aangezien het nieuwe filter een tekst-naar-beeld AI-generator in handen geeft van miljoenen gebruikers, is het niet bepaald verrassend dat het beperkingen heeft. Het bedrijf lijkt het te positioneren als een leuke manier om achtergronden voor je TikToks te maken, omdat het een handig hulpmiddel kan zijn voor makers. Aangezien DALL-E 2 en Imagen nog niet algemeen beschikbaar zijn, biedt het nieuwe effect van TikTok een alternatief voor gebruikers die op zoek zijn naar een beetje plezier met tekst-naar-beeld AI-generatoren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in