TikTok-reishack laat je vrienden en familie je vlucht in realtime volgen

0
110


Een hack die de ronde doet op TikTok laat zien hoe mensen de vluchten van hun dierbaren kunnen volgen met een simpel iPhone-bericht.

Veel websites, zoals FlightRadar24, kunnen vluchten volgen, maar de hack op de sociale media kan het proces meer gestroomlijnd en gemakkelijker maken voor mensen die onderweg zijn.

Het enige wat een passagier hoeft te doen voordat hij aan boord van een vliegtuig gaat, is de naam van de luchtvaartmaatschappij en hun vluchtnummer via iMessage sturen, zodat de ontvanger de voortgang van zijn reis kan volgen.

Jade, maker van reisinhoud, – die het TikTok-handvat @live_thedash gebruikt – demonstreerde de truc die ze “de beste iPhone-reishack die je nog nooit kende” noemde.

Ze voegde eraan toe: “Alles wat je nodig hebt is je luchtvaartmaatschappij en je vluchtnummer en stuur het in een iMessage … Waar je ook gaat, probeer het de volgende keer!”

In haar video, die meer dan zeven miljoen keer is bekeken, gebruikte ze een Ryanair-vlucht van Manchester naar Dublin als voorbeeld. Ze stuurde “Ryanair FR553” in een iMessage-tekst.

Het ontvangen bericht toont de naam van de luchtvaartmaatschappij en het vluchtnummer onderstreept. Als uw vriend of familielid op het onderstreepte bericht klikt, krijgen ze de opties “code kopiëren” of “vlucht bekijken”.

Als u op ‘preview flight’ klikt, wordt een kaart weergegeven waarmee het verloop van de reis van het vliegtuig in realtime kan worden gevolgd.

De aangeboden informatie omvat de vertrektijd, geschatte aankomsttijd en de duur van de vlucht.

Sommige TikTokers wezen erop dat het niet nodig was om de naam van de luchtvaartmaatschappij in het bericht te vermelden en dat de hack werkt door alleen het vluchtnummer te verzenden.

De onafhankelijke probeerde de hack uit en ontdekte dat het consequent werkt bij het opnemen van de naam van de luchtvaartmaatschappij.

Maar het verzenden van alleen het vluchtnummer werkt niet voor een aantal reizen met luchtvaartmaatschappijen, waaronder – maar niet beperkt tot – Air India, Cathay Pacific, Ryanair en Virgin Atlantic.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in