TikTok Pulse-betalingen voor advertentie-inkomsten waren voor sommige makers triviaal

0
9


  • TikTok-makers ontvangen hun eerste betalingen van het nieuwe programma voor het delen van advertentie-inkomsten, Pulse.
  • De inkomsten zijn tot nu toe lager dan verwacht voor sommige videomakers die regelmatig duizenden weergaven krijgen.
  • Beïnvloeders houden Pulse nauwlettend in de gaten terwijl andere platforms zoals YouTube Shorts soortgelijke programma’s plannen.

TikTok is begonnen met het delen van advertentie-inkomsten met makers als onderdeel van de uitrol van zijn Pulse-programma. Vroege uitbetalingen suggereren dat dit misschien niet de meevaller is waarop makers hadden gehoopt.

Het aantal weergaven en inkomsten voor elke 1.000 videoweergaven (RPM) van het programma lijken enigszins variabel, wat resulteert in sommige uitbetalingen variërend van centen tot $ 17, volgens zeven makers die hun betalingsinformatie met Insider hebben gedeeld. De makers hadden elk honderdduizenden volgers; verschillende produceren game-inhoud, terwijl anderen lifestyle-video’s maken.

Terwijl de meeste makers Pulse RPM’s zagen in het bereik van $ 7 tot $ 8 (concurrerend in vergelijking met andere videoplatforms zoals YouTube), was de RPM van één maker voor de betaalperiode dichter bij $ 3.

De makers vertelden Insider dat het werkelijke aantal weergaven dat in aanmerking kwam voor TikTok Pulse tussen de 4 en 6000 lag tijdens de eerste betalingsperiode van 30 dagen, wat neerkwam op slechts een paar dollar of cent aan inkomsten.

“Ik was behoorlijk geschrokken toen dit hele ding uitkwam”, zegt Betts Waller, een gamemaker die ongeveer 378.000 volgers heeft op zijn TikTok-account Forrest Dump. “Ik was super enthousiast om mee te doen, maar ik ben vandaag zes cent rijker.”

Waller had slechts acht videoweergaven die in aanmerking kwamen voor Pulse-inkomsten over de betaalperiode tussen 30 september en 30 oktober, ondanks het plaatsen van video’s die tienduizenden, honderdduizenden en zelfs miljoenen views verzamelden in de periode. Insider heeft deze informatie geverifieerd door middel van documentatie die door Waller is verstrekt.

Toch hoopt Waller dat zijn inkomsten volgende maand zullen stijgen.

“Als ik niet kijk naar wat ik tot nu toe heb gemaakt, lijkt het me echt een geweldig idee”, zei hij. “Alle deuren die opengaan voor makers die korte inhoud maken, zijn best geweldig.”

TikTok kondigde in mei voor het eerst Pulse aan en biedt merken de mogelijkheid om advertenties te kopen naast ‘de top 4%’ van de inhoud in verschillende categorieën, zoals koken, mode en beauty. Het stemde ermee in de helft van de inkomsten te delen met de maker die een video had weergegeven vóór de in-feed-advertentie. Tot nu toe komen alleen videomakers met minimaal 100.000 volgers in aanmerking voor het programma.

Een TikTok-woordvoerder bevestigde deze week aan Insider dat de “top 4%” wordt berekend op basis van factoren als videoweergaven, betrokkenheid, merkveiligheid en dat “makers consequent voldoen aan de signalen van de betrokkenheid van makers met een loyale fandom”.

Het bedrijf heeft niet gereageerd op een verzoek om commentaar op de eerste inkomsten van de maker van Pulse.

Net als Waller zeiden andere makers die deze ronde een paar dollar of centen verdienden aan Pulse, dat ze ook hun oordeel uitstellen tot de volgende betalingen binnenkomen.

“Het kan zijn dat het programma een beetje nieuwer is, misschien zijn ze de wateren aan het testen”, zegt Jack Sanders, een maker die berichten plaatst onder de gebruikersnaam “Wacke” en ongeveer 458.000 TikTok-fans heeft. Sanders verdiende $ 0,04 over vijf views tijdens de omzetperiode tussen 30 september en 30 oktober tegen een effectieve RPM van $ 7,75, volgens documentatie die is beoordeeld door Insider. De video’s van Sanders halen vaak meer dan 100.000 views en soms meer dan 1 miljoen views.

‘Ik heb geduld,’ zei hij. “Ik wacht om te zien wat er precies gebeurt. Ik denk dat mensen iets minder betaald kregen, alleen maar omdat ze het min of meer een beetje aan het testen waren.”

Michael Dvorak, een maker die gamevideo’s op het TikTok-account Qndzy plaatst voor ongeveer 193.000 fans, verdiende $ 3,45 over 484 views tegen een effectieve RPM van $ 7,13 in zijn eerste salaris. Dvorak zei dat hij zich ongeveer een week geleden bij het Pulse-programma heeft aangesloten en verwacht dat de betalingen zullen stijgen.

“Ik ken een paar mensen die 80 dollar verdienden”, zei hij. “Sommige mensen hebben $ 160 verdiend. Ik denk dat we volgende maand echt gaan zien hoe het ons helpt.”

Turner Daugherty, een TikTok-maker met ongeveer 650.000 fans die kattenvideo’s posten onder de gebruikersnaam @Energy_and_jinx, meldde dat hij $ 17,32 verdiende over 6000 videoweergaven tegen een effectieve RPM van $ 2,90.

“Het is een kleine bonus als je video’s erg viraal gaan,” zei Daugherty. “Over het algemeen denk ik dat dit een geweldige functie is voor videomakers, omdat het van onze kant geen extra inspanning vereist.”

TikTok biedt een verscheidenheid aan andere tools voor het genereren van inkomsten voor videomakers, waaronder cadeaus voor livestreams, abonnementen en een fonds voor makers dat ook kritiek heeft gekregen van sommige makers vanwege lage uitbetalingen.

De concurrentie om tools voor het genereren van inkomsten te ontwikkelen voor korte videomakers neemt toe. YouTube is ook bezig met het uitrollen van een programma voor het delen van advertentie-inkomsten voor zijn TikTok-concurrent Shorts. Naar verwachting wordt hij begin volgend jaar gelanceerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in