TikTok publiceert nieuwe gids voor ‘shoppertainment’ en verbinding maken met consumenten in de app

0
13


TikTok heeft herhaaldelijk uitgelegd dat het geen app voor sociale media is, maar een entertainmentplatform, met de nadruk op het presenteren van de beste video-inhoud, en niet op het bouwen van een sociale grafiek om gebruikers met vrienden in contact te brengen.

Die aanpak strekt zich ook uit tot adverteren in de app en het vergemakkelijken van de verbinding tussen gebruikers en producten, via wat TikTok ‘Shoppertainment’ noemt, dat deze twee sleutelelementen op één lijn probeert te brengen.

En dat kan leiden tot aanzienlijke kansen – volgens TikTok:

“Volgens onderzoek zou shoppertainment ontdekken $ 1 biljoen in marktwaarde voor merken in de regio Azië-Pacific (APAC) tegen 2025, een stijging van $ 500 miljard vandaag.”

Om meer inzicht te krijgen in de potentiële waarde van de ‘shoppertainment’-aanpak, heeft TikTok onlangs opdracht gegeven Boston Consulting Group om een ​​enquête uit te voeren onder gebruikers in zes APAC-markten (Indonesië, Thailand, Vietnam, Australië, Zuid-Korea en Japan), om hun mening te krijgen over de winkelopties en advertentietools van TikTok en hoe zij de merkbetrokkenheid in de app zien.

Je kunt TikTok’s volledige ‘Shoppertainment’-overzicht hier downloaden, maar in dit bericht zullen we enkele van de belangrijkste opmerkingen bekijken.

Ten eerste blijkt uit de enquêtegegevens dat het aankooptraject van de consument verandert, waardoor het moeilijker wordt om directe resultaten naar campagnes te volgen.

Volgens het rapport:

“46% van de mensen koopt op een andere dag en 85% wisselt van app tijdens het consumententraject. Combineer dit gedrag met een groeiende scepsis ten opzichte van merkinhoud (34%) en je begrijpt waarom merken op zoek zijn naar betere manieren om contact te maken met consumenten.”

TikTok Shoppertainmentrapport

De verminderde invloed van advertenties was een belangrijk element in de opkomst van TikTok in dit opzicht, waarbij adverteerders effectief werden gedwongen om TikTok-native inhoud te maken, die minder promotioneel is en meer afgestemd op het gebruiksgedrag in de app. De eenvoudigste manier om dit te doen, is door samen te werken met gevestigde makers, een invalshoek die TikTok met dit inzicht wil onderstrepen.

Voortbouwend op deze eerste opmerkingen, zegt TikTok dat klanten zes belangrijke behoeften hebben bij het winkelen.

“Deze zes behoeften kunnen worden onderverdeeld in twee hoofdgroepen die bepalen hoe merken omgaan met consumenten: functionele behoeften en emotionele behoeften.

TikTok Shoppertainmentrapport

TikTok zegt dat het belangrijk is voor merken om aan deze essentiële, functionele behoeften te voldoen, terwijl ze ook proberen aansluiting te vinden bij de emotionele vereisten. In combinatie kunnen merken op die manier een meer resonerende aanwezigheid creëren, die beter aansluit bij de moderne consument.

Dus hoe pak je het precies aan?

TikTok Shoppertainmentrapport

Zoals je hier kunt zien, heeft TikTok ook enkele bruikbare, praktische opmerkingen gedeeld over hoe je kunt afstemmen op deze vereisten in je inhoud, waarvan het zegt dat het essentieel is om de ‘shoppertainment’-waarde van je merk te maximaliseren.

Het rapport bevat ook belangrijke marktinzichten, waaronder deze opmerking dat Indonesië de belangrijkste focus is in de APAC-regio, met het hoogste groeipotentieel.

TikTok Shoppertainmentrapport

Dat is de reden waarom Meta Indonesië ook tot een prioriteit maakt, en het is interessant om het potentieel van deze opkomende markten te overwegen, die in veel opzichten nu pas het volledige potentieel van de digitale marketingverschuiving aanboren.

Er zijn enkele interessante, waardevolle opmerkingen, met een focus op de APAC-regio, maar tips die naar elke markt kunnen worden vertaald.

Je kunt TikTok’s volledige Shoppertainment-gids van 28 pagina’s hier downloaden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in